İran'dan Barzani'ye rest

"Mesut Barzani bölgenin istenmeyen adamı. İran, Mesut Barzani'den kurtulma teklifinde bulundu... " Bu iddiayı, Eski Ürdün Enformasyon Bakanı Salih Kallab gündeme getirdi. Kallab teklifi, Tikrit harekatını komuta eden İranlı General Kasım Süleymani'nin Talabani'ye ilettiğini yazdı.

İran'dan Barzani'ye rest

"İran Talabani'yle bir araya geldi, Barzanistan'ı ortadan kaldırmayı teklif etti..."

Bu iddiayı, Eski Ürdün Enformasyon Bakanı Salih Kallab gündeme taşıdı. Ürdün'ün önemli gazetelerinden Aş-Şarq Al-Awsad gazetesi için bir makale kaleme alan Kallab, İran’ın Barzani yönetimini istemediğini yazdı. Nedeni ise Barzani'nin bögesel çıkarları hiçe sayması.

Yazıda, Mesud Barzani’nin Suriye temsilcileri ve Dışişleri Bakanı Velid Muallim'le görüşme teklifini reddettiği hatırlatıldı, "Bu bardağı taşıran son damla oldu" denildi. Bu olayın ardından İran Devrim Muhafızları Komutanlığı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani, Talabani'ye, "Barzani'yi ortadan kaldıralım" teklifinde bulundu. Teklif, geçtiğimiz aylarda Süleymaniye'nin Karaçolan ilçesinde KYB'nin üst düzey yetkililerine iletildi.

Kasım Süleymani, bir an önce Mesut Barzani'den kurtulma teklifinde bulundu. Kosret Resul Ali ve Berhem Salih Süleymani'nin dışında bu teklife karşı çıkan olmadı. Bir hafta önce de İran'ın Erbil Başkonsolosu, KYB'ye yakın dört medya kuruluşunun yöneticileriyle gizli bir toplantıda bir araya geldi.

ulusalkanal.com.tr