Fed tutanakları yayımlandı

Fed, Federal Açık Piyasa Komitesinin toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Tutanaklarda, koronavirüsün ekonomiye baskı oluşturmaya devam edeceği belirtildi.

Fed tutanakları yayımlandı

ABD Merkez Bankası'nın 28-29 Nisan tarihli Federal Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanakları açıklandı. Fed tutanaklarında koronavirüsün ekonomiye etkisine dikkat çekildi.

FED TUTANAKLARI

“Katılımcılar, koronavirüs salgını ve devam eden halk sağlığı krizinin etkilerinin kısa vadede ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde ağır bir şekilde baskı oluşturmaya devam edeceği ve orta vadede ekonomik görünüm için kayda değer riskler oluşturacağı kararına vardı.”

Fed, “İstikrar için tüm araçların kullanılacağının” altını çizdi.

FED TUTANAKLARI

“Para politikası dikkate alındığında, katılımcılar Fed'in bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya, böylece maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklemeye kararlı olduğunu belirtti.”

Metinde, “Katılımcılar, ekonomik gerilemenin devam etmesi halinde daha büyük mali desteğin gerekebileceğinin bilincinde.” İfadelerine de yer verildi.

Politika faizi için yüzde 0-0,25 aralığının uygun olacağı belirtilen tutanaklarda, faizi alt sınırda tutmanın önemine vurgu yapıldı.

ulusal.com.tr

koronavirüs FED