Abdullah Gül'ün danışmanı Raşit Aydın istifa etti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün danışmanlğından istifa eden Raşit Aydın çarpıcı bir açıklama yaptı. FETÖ'nün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a siyasi partiler üzerinden saldırdığını belirten Aydın, Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın Boğaziçi kalkışmasına destek vermesi "bu ilişkiyi çekilemez hale getirdi" dedi. Aydın, Gül'ün PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin kapatılmasına karşı çıkmasının da bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

Abdullah Gül'ün danışmanı Raşit Aydın istifa etti

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HDP'ye destek olması ve FETÖ'nün siyasi hamlelerinde yer alması istifa getirdi.

Raşit Aydın, yaklaşık 7 yıldır sürdürdüğü danışmanlık görevinden istifa ettiğini duyurdu.

- 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün talebi üzerine, 2014 yılından başlayarak, bilabedel yaptığım danışmanlık görevini, bir süre önce "fiilen" bitirmiştim. Bu süre zarfında, Türkiye'nin yaşadığı birçok siyasi, ekonomik ve sosyal kültürel vakalara "hususi" manada da şahitlik ettim. Ancak aramızdaki görüş ayrılıkları, kendilerinin önderlik ettiği yeni siyasi oluşum sürecinde arttı.

GÜL'ÜN HDP VE FETÖ TUTUMU İSTİFA GETİRDİ

Sosyal medya hesabı üzerinden istifa açıklaması yapan Raşit Aydın, Abdullah Gül'ün HDP'ye verdiği desteğin bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

- Özellikle 15 Temmuz sonrası, FETÖ ve işbirlikçilerinin Türkiye'ye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik saldırılarının siyasi partiler iltisakıyla oluğunu müşahede ettim. Bu çirkinlikler ve hukuksuzluklara da her seferinde karşı çıktım. Son olarak Abdullah Gül, Ali Babacan tarafından da desteklenen Boğaziçi Üniversitesi kalkışma eylemleri, bizim açımızdan bu ilişkiyi yürütülemez ve çekilemez hale getirdi. HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya karşı geliştirilen ve ısrar edilen siyasi dil ve HDP'ye destek açıklamaları da bardağı taşıran son damla olmuştur.

İstifa kararını kendi isteği ile aldığını belirten Aydın, şartsız ve koşulsuz olarak devletin yanında yer alacağını ifade etti.

abdullah gül ali babacan hdp kapatılsın Boğaziçi Üniversitesi hdp pkk pkk hdp 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül cumhurbaşkanı abdullah gül Abdullah Gül Erdoğan