Trump'ın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı diplomasisi sürüyor

Amerika, Almanya ve Güney Kore, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı birleşti. Amerikan Başkanı Trump, Almanya Başbakanı Merkel ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon ile telefonda görüştü. Trump-Moon görüşmesinden ise yeni bir silah ticareti anlaşması çıktı.

Trump'ın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı diplomasisi sürüyor

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı diplomasisi sürüyor. Trump, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ni görüştü.

Pyongyang'ın 3 Eylül'deki hidrojen bombası denemesine karşı yapılan görüşmeye ilişkin Beyaz Saray'dan iki ayrı yazılı açıklama yayımlandı. İki ülkenin Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı ortak tavır içinde olunduğu bildirildi.

Trump-Moon görüşmesine ilişkin açıklamada, "İki lider, ellerindeki tüm araçları kullanarak baskının artırılması konusunda anlaştı" denildi.

Telefonda, Amerika ile Güney Kore arasındaki ortak askeri kapasitesinin artırılmasının da gündeme geldi. Trump, Güney Kore'ye milyarlarca dolarlık silah satımı konusunda prensipte onay verdi.

Beyaz Saray'ın Merkel görüşmesine ilişkin açıklamasında ise "Her iki lider, Birleşmiş Milletler nezdindeki yakın koordinasyonun önemine dikkat çektiler" ifadesi kullanıldı.

Görüşmede, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı tüm seçeneklerin masada olduğu da vurgulandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Washington'ın Pyongyang'ın nükleer denemelerine yönelik tavrını eleştirdi.

Putin, Çin'in Şiamın kentinde düzenlenen BRICS Liderler Zirvesi'nin sonunda düzenlediği basın toplantısında "Kore konusunda bizi hem suçlayıp hem destek bekleyemezsiniz" dedi.

ulusal.com.tr

amerika almanya Güney Kore kore demokratik halk cumhuriyeti