ABD Başkanı Trump 'ulusal acil durum' ilan etti

Amerika’da koronavirüs nedeniyle "ulusal acil durum" ilan edildi. ABD Başkanı Donald Trump, "ulusal acil durum"u düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Trump, “50 milyar dolara kadar acil durum fonuna erişime kapı açılacak.” dedi. Ülkedeki vaka sayısı ise her geçen gün artıyor.

ABD Başkanı Trump 'ulusal acil durum' ilan etti

Kameralar karşısına geçti. "Ulusal acil durum" ilan etti. ABD’de koronavirüs endişesi artıyor.

Böylece 50 milyar dolara kadar acil durum fonuna erişime kapı açılacak.

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi. ABD'nin aldığı erken önlemler nedeniyle virüsün daha da yayılmasının önüne geçtiğini savunan Trump, Dünya Sağlık Örgütünün virüsün yeni kriz merkezinin Avrupa olduğunu açıkladığına işaret etti. ABD Başkanı, bazı Avrupa ülkeleri ile seyahati yasaklamanın da isabetli bir karar olduğunu söyledi.

Trump, tüm eyaletlerin "acil durum operasyon merkezleri" kuracağını kaydetti.

ABD’de 5 milyon test de 1 ay içinde hazır olacak. Yol üstü test merkezleri kurulacak.

Basın toplantısında, geçtiğimiz hafta Florida'da bir araya geldiği Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun İletişim Sekreterinde virüs çıkması Trump’a soruldu.

Öte yandan Amerika’da Kovid-19 vaka sayısı bin 678’e yükseldi. Ölü sayısı ise 41 oldu.

Başkent Washington'da ise virüs paniği yaşanıyor. Marketlerde rafların boşaldığı görüldü.

Ülke genelinde 50 eyaletin 46'sında salgın vakalarına rastlanırken, 33 vakanın teyit edildiği Louisiana’da 4 Nisan'da yapılması planlanan ön seçimler 2 ay ertelendiği bildirildi.

ulusal.com.tr

abd donald trump koronavirüs