TGB'den Ankara ve Diyarbakır saldırıları açıklaması

TGB'den Ankara ve Diyarbakır saldırıları açıklaması

Dün Ankara'da 28 şehit vermemize neden olan saldırı ve bugün Diyarbakır'da 7 askerimizin şehit olduğu saldırıyla ilgili Türkiye Gençlik Birliği bir açıklama yaptı.

"Gençlik ordusunun yanındadır" diyen TGB'nin açıklaması şu şekilde:

17 Şubat 2016’da Ankara’da gerçekleşen terör saldırısında şehit verdiğimiz yurttaşlarımızın acısını yaşıyorken, Diyarbakır’da bir terör saldırısı sonucu 7 askerimizin şehit olduğu bilgisini aldık. Bütün milletimize baş sağlığı diliyoruz.

Teröre karşı bütün milletimizi doğru bir hedef doğrultusunda birleştirmek ancak gerçekleri saptayarak olur. Dün Ankara’da gerçekleşen alçak saldırının öncesinde ve sonrasında yaşananlar, saldırının hedefini ve saldırıyı gerçekleştiren merkezin mesajını açığa çıkarmıştır.

Olgular şunlardır:

1- Türk Silahlı Kuvvetleri 24 Temmuzdan bu yana PKK’ya karşı kararlı bir mücadele yürütmektedir. Bu mücadele dört gün önce YPG hedeflerinin vurulmasıyla bir üst aşamaya geçmiştir. Türk Ordusu Yurdumuz içerisinde “özyönetim” şeklinde örgütlenen PKK’nın hâkimiyet alanını daraltmakta ve sınırımızda ise bir bölücü koridorun açılmasına karşı cepheden mücadele yürütmektedir.

2- YPG hedeflerinin Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından vurulmasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, Sözcü Yardımcısı Mark Toner’in ağzından YPG’ye koşulsuz destek vermeyi sürdüreceklerini açıkladı. Benzer saatlerde Türkiye’de YPG’ye yönelik operasyonların süreceği noktasında kararlılık belirten bir açıklama yaptı.

3- Avrupa Parlamentosu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölgemizde kumanda edilen terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonları yumuşatması yönünde bir rapor yayınladı. Raporun gizli mesajı YPG’ye dönük operasyonların sonlandırılmasıydı.

4- PKK liderlerinden Cemil Bayık, Fırat Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, bu eylemin TSK’nin yürüttüğü operasyonlara cevap niteliğinde olduğunu vurguladı.

Bütün bu olgular şu gerçeği ifade etmektedir: Türkiye ve Amerika, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmaya çalışılan koridor cephesinde karşı karşıya gelmiştir. Dün Ankara’da gerçekleşen terör saldırısı Türkiye’nin “bombaladığı” YPG’ye , ABD desteğinin bir yansımasıdır ve Türkiye’ye cevabıdır. Türk Ordusu hedeftir.

Amerika’nın tehditleri ve piyonları aracılığıyla uyguladığı terör eylemleri Türkiye halkının bağımsız ve güvenli yaşama refleksini ortadan kaldıramaz!

Milletimiz teröre karşı mücadele kararlılığı taşımaktadır. Bu kararlılık PKK bölgemizden def edilene ve bütün uzuvlarıyla Amerika yenilene kadar sürecektir.

Türk ordusunun terör örgütüne karşı yürüttüğü operasyonların yanında olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz. Milletimizin ve ordumuzun teröre karşı birleşen kararlılığı zafer kazanacaktır.

ulusalkanal.com.tr

türkiye gençlik birliği ankara saldırısı açıklaması