Nabi Avcı'dan cemaat okulları açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışındaki cemaat okullarına yönelik izlenecek yol haritasını açıkladı. Cemaat okullarının kötü amaçlı kullanıldığına dair şikayet aldıklarını söyleyen Avcı, “okullara yönelik somut öneri, vakıf olacağı yönünde” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, yurtdışındaki cemaat okullarına yönelik atılacak adımları açıkladı. Avcı, "Mümkün olan en kısa zamanda yurtdışındaki eğitim kurumlarının gerçekten sadece eğitim veren kurumlar haline gelmesi için ne mümkünse yapacağız." dedi.

Bakan Avcı, okularla ilgili rakam verdi, 2 bin civarında okul olduğunu belirtti. 66'sı elçiliklere bağlı diğerleri ise farklı statüde.

Okulara yönelik önerinin vakıf şeklinde olduğunu açıklayan Avcı, "Türkiye’nin yurtdışındaki bütün eğitim hizmetlerine yapacağı katkının bir vakıf bünyesinde yapılmasının daha uygun olacağı görüşü ön plana çıktı. Farklı statüdeki okullar ve farklı mevzuatlara yönelik bir çalışma yapılacağı için değişik ülkelerde her biri farklı mevzuatı olan ülkelere götürülmesine ilişkin düzenlemelerin de sivil bir yapılanma içerisinde olmasının daha makul olacağı görüşü ağır bastı."ifadesini kullandı.

Avcı, cemaat okulları konusunda kendilerine şikayet geldiği bilgisini verdi.

Bakan, bu okullar cumhurbaşkanı veya başbakanın referansıyla bugüne geldiğini de hatırlattı.

ulusalkanal.com.tr