Rusya ve İran heyetlerinden Vatan Partisi'ne ziyaret

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, İran Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebraham Taherian Fard ile görüştü. Vatan Partisi Genel Merkezi’nde yapılan görüşmede Ankara-Tahran ilişkileri ile Vatan Partisi'nin bölge siyaseti üzerindeki etkileri ele alındı. Perinçek'in Rusya’dan da önemli ziyaretçileri vardı.

Rusya ve İran heyetlerinden Vatan Partisi'ne ziyaret

Türkiye, Rusya ve İran arasındaki işbirliğinin ivme kazandığı bir süreçte Ankara'da önemli görüşmeler yapıldı.

İran’ın Ankara Büyükelçisi Mouhammad Ebraham Taherian Fard, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

Vatan Partisi Genel Merkezi'nde basına kapalı yapılan görüşmeye, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Emekli Tümgeneral Beyazıt Karataş, Mehmet Bedri Gültekin ve Yunus Soner katıldı. Vatan Partisi Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Emekli Tümamiral Soner Polat da görüşmede hazır bulundu.

Görüşme sonrası Vatan Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada, "Gelişmekte olan Türkiye-İran ilişkileri ve Vatan Partisi’nin bölge siyaseti üzerindeki etkisi konuşuldu" denildi.

Açıklamada, iki ülke arasındaki dostluk ve iş birliğinin artarak devam etmesi için tarafların üzerine düşeni yapacağı vurgulandı.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kurmaylarından Emekli General Mihail Nikolayevic Timkin de ziyaret etti.

Görüşmede, bölgesel sorunlar ile iki ülke arasındaki güvenlik, ekonomi, ticaret ve savunma sanayii konularının masaya yatırıldığı duyuruldu.

ulusalkanal.com.tr

rusya vatan partisi Doğu Perinçek