Liselerde türban serbest

AKP türbanı okullara soktu. Hükümet Ortaöğretim yönetmeliğini değiştirdi, okullarda türban serbest bırakıldı. Eğitimciler değişikliğe tepki gösterdi.

AKP hükümeti türbanı üniversitelerin ardından liselere de soktu.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin değiştiğini açıkladı. Böylece yönetmelikle de türban serbest oldu.

Yönetmelik değişikliği akıllara 'türban sadece liselerde mi serbest" sorusunu getirdi. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı yönetmeliğin genişleyeceğinin mesajını verdi. Avcı,Türbanını ilköğretimin ikinci bölümü olan ortaokullarda da serbest olacağını açıkladı.

Yönetmelik değişikliği ile iligli anamuhalefetten bir açıklama gelmedi. Eğitimciler ise türban düzenlemesine tepkili.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kamuran Karacan: “İnanç sömürüsü yapılarak toplum Ortaçağ’a sürükleniyor. Laik eğitimin olduğu bir ülkede, karar travma yaratacak.”dedi.

Eğitim-İş sendikası yönetmelik değişikliğini Yargı'ya taşıyacak. Eğitim-İş sendikası Genel Başkanı Veli Demir, “Yönetmelik değişikliği anayasanın değişmez ilkelerine aykırıdır. Amaç ana okullarına kadar dini simgeleri sokmaktır." değerlendirmesini yaptı.

Demir, bu uygulamanın lise ve ortaokul ile sınırlı kalmayacağını belirterek, "Tüm okullar medreseye, dönüştürülüyor. Sonraki adım karma eğitime son vermek olacak.” dedi.

ulusalkanal.com.tr

bülent arınç