Libya Ordusu Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini kontrol altına aldı

Libya Ulusal Mutabakat Hükümet, Sirte kentini kurtarmak için "Zafer Yolları Harekatı"nı başlattı. Ordu birlikleri hızla ilerliyor. Hafter milisleri, Terhune'den çıkarıldı. Başbakan Fayiz es-Serrac, halk kutlamalarını uçaktan izledi. Şimdi hedef, sahil kenti Sitte ve çevresini kurtarmak... Kentin batısındaki Viske beldesinde, kontrol sağlandı. Öte yandan Hafter'e bir darbe de sağ kolundan geldi.Tümgeneral İdris Madi istifa ettiğini açıkladı ve Hafter milislerine, Serrac hükümeti çatısında birleşme çağrısı yaptı.

Libya Ordusu Sirte'nin batısındaki Vişke beldesini kontrol altına aldı

Hafter Terhune'den de süpürüldü, ordu birlikleri Sirte'ye ilerliyor. Ulusal Mutabakat Hükümeti, "Zafer Yolları Harekatı"nı başlattı.

Trablus'un tamamı, Terhune vilayeti ve Beni Velid şehri Hafter milislerinden temizlendi. Halk kutlamalar için sokaklara döküldü.

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın uçağı, dönüşte Trablus üzerinde alçak uçuş yaptı.

Serrac, kutlama yapan halkı havadan selamladı.

Şimdi gözler "Zafer Yolları Harekatı"nda. Hedef sahil kenti Sirte, Cufra Askeri Hava Üssü ve çevresindeki bölgeleri kurtarmak.

Libya Ordusu Sözcüsü Muhammed Kanunu, Sirte'ye yönelik harekatın başladığını duyurdu. Sirte'nin batısındaki Viske beldesinde kontrol sağlandı.

Mevzi kaybeden Hafter cephesinde ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

Hafter'in sağ kolu olarak bilinen ve milisleri koordine ettiği belirtilen Tümgeneral İdris Madi, istifa ettiğini duyurdu. İstifa eden Madi, Hafter milislerini "Ulusal Mutabakat Hükümeti"ne çağırdı.

Madi, "Hafter'e verdiğim destek ve görevimi bırakıyorum. Tüm silah arkadaşlarıma ve kardeşlerime çağrıda bulunuyorum. Sizleri Libya'nın meşru hükümeti olan UHM çatısı altında birleşmeye davet ediyorum." dedi

ulusal.com.tr

Libya Ordusu