TSK: Dört terörist etkisiz hale getirildi

Mehmetçik ve korucular Şırnak'ın Uludere ilçesinde önmeli bir başarıya imza attı. Yurtiçine sızmaya çalışan teröristler adım adım takip edildi. 4 PKK'lı savaş uçakları tarafından vuruldu. 3 terörist de çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. Çatışma bölgesinde de örgüte ait ağır silahlar ele geçirildi.

TSK: Dört terörist etkisiz hale getirildi

Terör operasyonlarının sürdüğü kritik noktalardan biri de Şırnak. Zira bölücü terör örgütü burayı geçiş noktası olarak görüyor. Örgütün sızma girişimine karşı, Uludere Altın Tepe bölgesinde güvenlik korucuları ve Hudut Özel Harekât Taburu ortak operayon yaptı.

Yurtiçine sızma hazırlığında olan 10-15 kişilik bir terörist grubuyla sıcak temas sağlandı. İHA'ların desteğiyle teröristlerin bulunduğu yerler belirlendi. Savaş uçakları, işaretlenen noktalara bomba yağdırdı. 4 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Güvenlik güçleri takibi bırakmadı. Teröristlerin Kumar Tepe bölgesindeki yaşam alanlarına ve mevzilendikleri bölgelere girildi. PKK'lıların kaçış istikametlerini tıkamak için havadan bir Jandarma Özel Harekât Bölüğü Aluşboğazı bölgesine indirildi.

Çıkan çatışmada 3 örgüt üyesi daha öldürüldü. Böylece toplam sayı 7 oldu. Çatışma bölgesinde ayrıca 2 Doçka, 4 AK-47 piyade tüfeği, 4 bin 730 adet Doçka mühimmatı, 278 M-16 mühimmatı, 16 EYP düzeneği, 26 tüp ve 5 ton mazot ele geçirildi.

Türk savaş uçakları, Hakkari'de de PKK'nın gizlendiği mağaraları ateş altına aldı.

Yüksekova kırsalına savaş uçakları, hava harekatı düzenledi. Bölgedeki mağaralardan birinde tespit edilen 4 PKK'lı bombalanarak etkisiz hale getirildi.

İki silah mevzii de imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçakları emniyetle üslerine döndü.

Tunceli'de de bir operasyon vardı. Merkez ilçe kırsalında toprağa gömülü patlatılmaya hazır vaziyette 750 kg. amonyum nitrat ile güçlendirilmiş bomba, 200 metre kablo, uzun mesafe görüşmelerini sağlayan arazi anteni ve pil biloğu bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetleri pkk Hakkari Yüksekova