TGB'den Ankara saldırısıyla ilgili açıklama

TGB Genel Merkezi'nden Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili bir açıklama yapıldı

TGB'den Ankara saldırısıyla ilgili açıklama

Açıklama şu şekilde:

Ankara’da yaşanan saldırıda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızın yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye’de vatan mücadelesi yürütmenin bedelleri ağır olmuştur. Tüm bu bedellere rağmen, milletimiz evlatlarını Mehmet yapmaya, Mehmetçiğin arkasında konumlanmaya devam edecektir. Saldırı aldığı canlarımız dışında bizden bir şey eksiltmedi, aksine daha da bilendik!

Türkiye’nin, emperyalizm destekli bölücü teröre karşı yürüttüğü mücadele, başarılı bir şekilde sürdürülmeye devam ediyor. Mehmetçik, Türkiye’yi parçalamak isteyenlere karşı, milletimizi birleştiren bir mücadele çizgisini benimseyerek düşmanın tüm kozlarını boşa çıkarıyor. Psikolojik savaş malzemelerini çürüterek, Kürt yurttaşlarımızı milletin birliğini sağlama mücadelesine ikna ediyor. Ankara’daki saldırının, Türk Ordusu’nun Yüksekova’ya yapacağı operasyon öncesinde gerçekleşmesi, saldırının hedefini net bir şekilde ortaya koyuyor. Sur ve Cizre’de yenilen PKK, uyarı eylemleriyle Mehmetçiğin yapacağı yeni operasyonların önünü kesmeye ve milletimizin desteğini azaltmaya çalışıyor.

PKK’nın en büyük hamisi ABD’nin, eski Türkiye elçilerinin yaptığı uyarıların ardından ikinci saldırı ile karşı karşıya kaldık. Gerçekleştirilen saldırıların bir yönü de, operasyonların sona erdirilerek, açılım masasının tekrardan kurulması talebidir. ABD’nin tüm bu dayatmalarına rağmen, PKK ezilmeye, açılımın tahribatı giderilmeye devam edilmektedir. Şehitlerimizin acısının, açılımın yeniden başlatılması adına, malzeme yapılmasına müsaade etmeyeceğiz. Ayrıca, cephede kazandığımızı kaybettirecek bölücü anayasa girişimlerine de geçit vermeyeceğiz!

Terörle mücadelenin bedellerini en aza indirmek, güvenli ve kontrollü bir ülke yaratmakla gerçekleşir. Bu saldırılar göz önüne alındığında, güvenlik zafiyetini gidermek, komşularla işbirliği yapmayı ve Suriye’ye ile savaşa son vermeyi gerektirir. Suriye ve Irak’a düşmanlık, AKP’nin sınırı kevgire çevirmesine yol açmış, terör ihracını önlenemez boyuta getirmiştir. Bunun için NATO konseptinden çıkacak devrimci bir hükümet ihtiyacı ortadadır. Gençlik, bu ihtiyacın karşılanması için gereken mücadeleyi sürdürecektir.

Türk Gençliği tüm bu saldırıların hedefini boşa çıkaracak iradeye sahiptir. İrademiz, Mehmetçiğin en fazla bir adım gerisinde durmayı gerektirir. Bu irade, gerektiği zaman Mehmetçik olmayı önümüze koyacaktır. Milletin kararlılığı, en az Mehmetçik kadar sağlam ve gözü karadır. Türk Gençliğini, saldırıları boşa çıkartmaya, Türkiye’nin birliğini savunmaya ve kararlılığımızı daha da öne çıkarmaya davet ediyoruz.

ulusalkanal.com.tr

tgb ankara saldırısı açıklaması