TBMM Genel Kurulu, 2018 yılı bütçe mesaisine başlayacak

TBMM Genel Kurulu, yeni hafta ile birlikte 2018 yılı bütçe mesaisine başlayacak. Görüşmeler haftasonu da dahil olmak üzere aralıksız 12 gün sürecek.

TBMM'nin 2018 yılı bütçe maratonu başlıyor.

Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı üzerindeki görüşmeler 12 gün sürecek. Genel Kurul, 11 Aralık Pazartesi gününden 22 Aralık Cuma gününe kadar kesintisiz toplanacak. Vekillerin mesaisi günlük programlar tamamlayıncaya kadar devam edecek.

12 aralık salı günü Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay, Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, Başbakanlık, Kamu Denetçiliği Kurumu, MİT Müsteşarlığı, MGK Genel Sekreterliği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'nun bütçeleri ele alınacak.

13 Aralık'tan 20 Aralık'a kadar olan tarihlerde bakanlıklar ile diğer devlet kurum ve kuruluşlarının bütçeleri ele alınacak.

Görüşmelerin ardından 20 aralık'da yapılacak dokuzuncu tur oturumunda 2018 bütçesinin ilk 8 maddesi ayrı ayrı oylanacak.

21 aralık'da 2018 Bütçe Tasarısı'nın diğer 7 maddesi oylanacak. Meclisin bütçe maratonu, 22 Aralık Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yapılacak son konuşmalarla tamamlanacak.

ulusal.com.tr

tbmm TBMM Genel Kurulu