TSK hukuki güvence istedi

Türk Silahlı Kuvvetleri tezkere kapsamında kendisine verilen görevler için hukuki güvence istedi. Neden olarak "terörle mücadele" kapsamındaki faaliyetlerin soruşturulması gösterildi. TSK personelinin faaliyetlerinin soruşturulmasını Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın iznine bağlanması ön görülüyor.

TSK hukuki güvence istedi

Tezkerenin Meclis'te kabul edilmesiyle birlikte inisiyatifin Türk Silahlı Kuvvetleri’nde olacağı yeni bir dönem başladı. Asker bu nedenle "terörle mücadele" faaliyetlerinde "güvence" istiyor.

AKP’nin bugüne kadar PKK ile yürüttüğü müzakereler karşısında hassas davranmasını istediği Türk Ordusu, askeri görevlere ilişkin hukuki güvenceyi gündeme getirdi.

Milliyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Serpil Çevikcan’ın haberine göre güvence talebinin en önemli nedeni "terörle mücadele" kapsamındaki faaliyetlerin soruşturulması.

TSK, personelinin kendisine verilen görevler çerçevesinde hangi eylemlerinin askeri vazife sayılıp, hangisinin yargının kapsamına gireceğini bilmek istiyor. Genelkurmay Başkanlığı, bunun için uzun süre önce tamamladığı ve yeniden hükümete sunduğu şeklinde Askeri Ceza Kanunu’n da tek maddelik değişiklik talep ediyor. Yapılması istenen düzenleme TSK personelinin faaliyetlerinin soruşturulmasını Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’nın iznine bağlanmasını gerekli kılıyor.

Öte yandan TSK’nın koalisyon güçleriyle birlikte bir güvenli bölge oluşması halinde burada görev yapacak personelin hukuki güvencelerini tam olarak belirlenmesi talep ediliyor.

ulusalkanal.com.tr