Resepsiyon fiyaskosu

Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı'nın bu açıklamayı yaptığı 29 Ekim Resepsiyonu'yla ilgili yeni bir skandal ortaya çıktı.

Resepsiyon fiyaskosu

Mısır Büyükelçiliği'ne resepsiyon için yer verilmediği öğrenildi.

“El Ezher'e büyük saygı duyuyoruz. El Ezher'in imamına şahsen muhabbet duyuyoruz”

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Büyükelçilik resepsiyon için sıklıkla diplomatik davetlerin düzenlendiği Kahire'deki Four Seasons Otel'i tercih etti.

Ancak otel yönetiminin Türk Büyükelçiliği'ne verdiği yanıt yenilir yutulur cinsten değildi. Otel yönetimi, "Terörizme destek veren hükümetlere salon vermeyiz" diyerek Türk Büyükelçiliği'ni reddetti.

“Mısır, hür ve demokratik bir rejime gitmek istiyor. Biz Mısır'da herkese eşit mesafedeyiz”

Bu tepki üzerine resepsiyonun Büyükelçilik binasında düzenlenmesine karar verildi. Ancak Mısır basını resepsiyonu boykot etti. Türkiye'nin Müslüman Kardeşler'i desteklemesi ve Mısır'ın içişlerine karışması boykotun nedeni olarak gösterildi.

Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliği'nin 29 Ekim Resepsiyonu, 26 Ekim tarihinde Büyükelçilik önündeki protestolar altında yapıldı. Resepsiyona, Mısır yönetimi ve basının ilgisi çok düşüktü. Büyükelçi Botsalı, "AKP Mısır politikasında çark etti" dedirten o açıklamayı resepsiyonda yaptı.

“Botsalı: Mısır'da devrim oldu. Tahrir Devrimi'nin hedefleri tüm dünya tarafından ve Mısır halkının 7'den 70'e tüm fertleri tarafından destekleniyor”

ulusalkanal.com.tr

aydınlık gazetesi