CHP'de kurultaya doğru

CHP'de olağansütü kurultay tartışmaları bugün de devam etti. CHP Milletvekilleri Emine Ülker Tarhan ve Umut Oran kurultayın dar bir zaman dilimine sıkıştırılmasını eleştirdi. Kurultay için toplantı yapan 78 il başkanı mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı.

CHP'de kurultaya doğru

Son MYK toplantısında "olağanüstü kurultay" kararı alan CHP'de partinin önemli isimlerinden ardı ardında açıklamalar geldi.

CHP Milletvekili Emine Ülker Tarhan, kurultay kararındaki zaman kısıtlamasını eleştirdi. Tasfiye tehditleri ve delege pazarlıklarının yapıldığını belirten Tarhan, "AKP'ye çalışıyorlar" iddialarına karşı da "Asıl AKP'ye çalışanlar Meclis basıp, kadın gazetecilere şiddet uygulayanlar, şampanya patlatanlardır" dedi.

Tarhan, genel başkan adaylığı konusunda da değerlendirme görüşmeleri yaptığını, gerekli açıklamayı daha sonra yapacağını belirtti.

İstanbul Milletvekili Umut Oran da kurultay kararını "doğru" olarak değerlendirdi. Kurultayın iki hafta sonra yakın bir tarihte yapılacak olmasını eleştiren Oran, "Karar doğru ancak zaman dilimi kısıtlaması yanlış" dedi.

Oran, Köşk seçiminde seçmenin sandığa gitmeyiş nedeninin "aday profili" olduğunu söyledi.

Öte yandan, parti içi güç dengeleri de oluşmaya başladı. Bolu Milletvekili Tanu Özcan Twitter üzerinden Muharrem İnce'ye desteğini açıkladı. Nevşehir'de toplantı yapan 78 il başkanı ise Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldı. Yalova, Isparta ve Düzce il başkanları ise Kılıçdaroğlu'na destek bildirisine imza atmadı.

ulusalkanal.com.tr

chp kurultay