TÜSİAD’ın açık ismi değiştirildi!

Türkiye Sanayici ve İş adamları Derneği TÜSİAD'ın adı Türkiye Sanayici ve İşinsanları Derneği olarak değiştirildi. İstanbul'da yapılan 48'nci genel kurul toplantısında "Dünyanın siyasi ve ekonomik ağırlığının batıdan doğuya kaydığı" tespiti yapıldı. Ekonomik sorunlara da dikkat çeken sanayiciler, tarım ve sanayinin kan kaybettiğini, Türkiye'nin üretmeden tükettiğini vurguladı.

48 yıl sonra TÜSİAD isim değiştirdi. İstanbul'da yapılan genel kurul toplantısına ekonomik tespitler damgasını vurdu.

637 üyesi bulunan Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği 48'nci genel kurul toplantısı için biraraya geldi.

Toplantı 2017 yılında hayatını kaybeden TÜSİAD kurucu başkanı Feyyaz Berker'in anılması ile başladı. Genel kurulun açış konuşmalarını da TÜSİAD istişare kurulu başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD başkanı Erol Bilecik yaptı. Dünyadaki siyasi ve ekonomik gelişmeler değerlendirildi.

Türk Sanaycileri, dünyanın siyasi ve ekonomik ağırılığının batıdan doğuya kaydığını vurguladı. Dünyada liberal ekonomi modeline karşın Çin Halk Cumhuriyeti'nin devlet egemen ekonomi modelinin başarılı olduğu belirtildi.

Türkiye'deki ekonomik sorunlarına da dikkat çekildi. "1990'lı yıllar geri geliyor" diyen sanayiciler, büyük bir finansal kriz uyarısı yaptı.

Tarım ve sanayinin kan kaybettiği ve dış borçların her geçen gün arttığı belirtildi. Geçici çözümler yerine yapısal reformlar yapılmalı denildi.

Konuşmaların ardından divan kurulu TÜSİAD'ın isim değişikliği kararını genel kurula sordu. Oy birliği ile alınan kararla Marka ismi aynı kalmak üzere TÜSİAD'ın ismi Türkiye Sanayici ve İşinsanları olarak değiştirildi.

HABER: DENİZ ADALI

ulusal.com.tr

tüsiad