Putin'den Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye "terörizmle ortak mücadele edelim" çağrısı yaptı. Putin, "Türkiye’nin Suriye'de Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız" dedi.

Putin'den Türkiye açıklaması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye "teröre karşı ortak mücadele" çağrısı yaptı.

"Rusya Çağırıyor" adlı bir konferansta konuşan Rusya Lider, "Türkiye Rusya'nın öncelikli ortaklarından ve iyi dostlarından biridir" dedi.

Putin, Türkiye'ye "endişelerinizi anlıyoruz, birlikte çalışmaya hazırız" mesajı verdi.

Türkiye ile terörle mücadele ilişkilerimizi nasıl kuracağımızı bilmeliyiz. Türkiye’nin bu konuda Kürt faktörüyle ilgili birçok endişesi var. Tüm bu endişeleri anlıyoruz ve hepsini ortak yürütülecek çalışmalarda değerlendirmeye hazırız. Şu anda Türkiye ile Savunma Bakanlıkları düzeyinde iletişimimiz var. Umarım bu iletişim koordinasyona ulaşır. Ama bu çalışmayı siyasi seviyede oluşturmamız gerek.

Vladimir Putin, Suriye'deki amaçlarının "liderlik etmek değil terörle mücadele etmek" olduğunu söyledi. "Suriye’de sadece bir lider olabilir, o da Suriye halkıdır" dedi.

ABD'nin bölge politikasını eleştiren Putin, "ABD’ye Moskova’da askeri-siyasi seviyede üst düzeyli görüşme yapmayı teklif ettik. Washington’a büyük bir heyet gönderebileceğimizi de söyledim. Ama henüz bir yanıt yok." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

türkiye rusya Putin