HDP'den soruşturma kışkırtması

6-8 Ekim soruşturma nedeniyle Genel Kurul'daki özel oturuma katılmayan HDP’liler Meclis bahçesinde oturma eylemi yaptı. Provokatif eyleme destek veren CHP'li vekiller HDP'lileri ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HDP için “Varlığıyla yokluğu belli olmaz, onların yeri ya dağlardır ya sokaklardır” dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da HDP’li 7 vekil hakkında Meclis’e gelecek fezlekelere ilişkin Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı.

HDP'den soruşturma kışkırtması

PKK'nın siyasi uzantısı HDP, 6-8 Ekim eylemlerine ilişkin soruşturmalar nedeniyle yeni yasama yılının açılış toplantısına katılmadı. Provokatif bir eyleme imza atan HDP'liler Meclis bahçesinde oturma eylemi yaptı.

HDP'liler oturma eylemini bir basın açıklamasıyla duyurdu. HDP Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan kameralar karşısına geçti. Basın toplantısında Ulusal Kanal'ın sorusu karşısında HDP'liler adeta suç üstü oldu. Ulusal Kanal muhabiri, 6-8 Ekim eylemleri dönemde Kandil'deki PKK'lılar ile HDP'li yöneticilerin paralel açıklamalar yaptığını hatırlattı. PKK'nın talimatlarını sordu. HDP'liler ise sorunun yanıtı için talimat aldıkları Kandil'i işaret etti.

Basın toplantısı sonrası HDP'lilerin oturma eylemi başladı.

HDP’nin oturma eylemine ilk destek de CHP’den geldi. CHP Milletvekilleri Levent Gök, Sezgin Tanrıkulu ve Utku Çakırözer eylemi ziyaret etti.

Öta yandan 6-8 Ekim soruşturması kapsamında 7 HDP'li vekil hakkında hazırlanacak fezlekeler yakın bir zamanda Meclis’in gündemine gelecek. Bu konuda Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan Ulusal Kanal’a özel açıklamalar yaptı.

ulusal.com.tr

chp pkk hdp ulusal kanal