İki santral daha satıldı

İki santralin daha satışı resmen onaylandı. Muğla'da kurulu bulunan Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'nin satışı onaylandı. Gerçek değeri 12 milyar dolar olan santraller ve tüm ek tesisleri 2, 6 milyar dolara özelleştirilmiş oldu.

İki santral daha satıldı

Yatağan'ın ardından Muğla'daki iki santral daha resmen satıldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu, Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralleri'nin satışını onayladı.

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Böylece, Yeniköy ve Kemerköy Termik santralleri, 2 milyar 671 dolar bedelle Ictaş Enerji Üretim Şirketi'ne satılmış oldu.

Santrallerle birlikte, bağlı kömür ocakları, sosyal tesisler, misafirhaneler ve Kemerköy limanı da satıldı. Toplamda 2,6 milyar dolara özelleştirilen bu kurumların gerçek değeri ise 12 milyar dolar.

Yeniköy ve Kemerköy santralleri'ni alan İçtaş Holdng'in sahibi İbrahim Çeçen AKP'ye yakınlığıyla biliniyor. İbrahim Çeçen’in adı önce Galataport ihalesiyle öne çıktı, ardından Antalya Havalimanı’nın işletmesini de 3,2 milyar dolara aldı. Çeçen son olarak da İstanbul Boğazı’na inşa edilecek 3'üncü köprü ihalesini kazandı.

Ictaş Enerji Üretim şirketinin 45 gün içerisinde ödeme yapması ve santralleri devralması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr