İbrahim Karagül: Türkiye, Washington ve Brüksel tehdidinin altında

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazetelerden Yenişafak'ın Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, ABD ev AB'yi hedefe alan bir yazı kaleme aldı.

İbrahim Karagül: Türkiye, Washington ve Brüksel tehdidinin altında

Hükümete yakınlığı ile bilinen gazetecilerden İbrahim Karagül, Türkiye'nin doğrudan iç savaşla tehdit edildiğini savundu. Amerika'nın Türkiye'yi kuşattığını belirten Karagül, PYD'ye müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'nin tehdit altında olduğunu belirten Karagül, "Türkiye Cumhuriyeti kuruluşundan bu yana ilk kez doğrudan iç savaşla, işgalle tehdit edilmektedir. Tehdit, açıkça, hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde Türkiye'nin müttefiklerinden gelmektedir. Tehdit doğrudan Washington merkezlidir, Brüksel merkezlidir" dedi.

15 Temmuz girişiminin ardından, ülkeyi terörle iç savaşa sürüklemeyi hedefleyen B planının devreye sokulduğunu, siyasilere, medyaya, camiler ve cemaatlere saldırılar düzenlenebileceğini ifade eden Karagül, Suriye'nin Kuzeyi'nde “PKK Devleti" kurma planlarının hızlandırıldığına dikkat çekti.

Karagül, "Suriye'nin kuzeyindeki haritanın tamamlanmasına sadece kırk kilometre kaldı. Bu, Türkiye'yi kuşatma planıdır... Ne yapıp edip, gerekirse savaşı göze alıp bu planı boşa çıkarmak zorundayız... Türkiye PYD'nin belini kırılması için ne gerekiyorsa yapmalıdır. Güneydoğu ilçelerinde yürütülen operasyonun benzeri Suriye'nin kuzeyine yapılmalıdır." dedi.

ulusalkanal.com.tr