Alevi bileşenlerinden AKP Destekli IŞİD terörüne protesto

Alevi bileşenleri terör örgütü IŞİD'i protesto etti. Kapalıyol girişinden Athalos heykeline yürüyen Antalyalılar AKP hükümetinin IŞİD terör örgütüne destek verdiğinin belirterek hükümeti uyardı.

Alevi bileşenleri terör örgütü IŞİD'i protesto etti. Kapalıyol girişinden Athalos heykeline yürüyen Antalyalılar AKP hükümetinin IŞİD terör örgütüne destek verdiğinin belirterek hükümeti uyardı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği kurumlarının oluşturduğu Antalya Alevi bileşenlerinin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce Antalyalı, Ortadoğu'da AKP destekli IŞİD terörünü lanetledi. Kapalıyol girişinden başlatılan yürüyüşte sık sık "Katil İŞID Ortadoğudan Defol!", "AKP besliyor IŞİD katlediyor", "Katil IŞİD İşbirlikçi AKP" sloganları atıldı. Athalos heykeli önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını AKD Genel Başkan Yardımcısı İsmail Aktaş yaptı.

Başbakanlık makamına oturmaya hazırlanan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu dış politikasını eleştiren Aktaş, Davutoğlu'nun dış politikaya getirmek istediği stratejik derinliğin, stratejik vahşete dönüştüğünü belirtti. Katliam, terör, işgal ve tecavüzün IŞİD'in diğer adları olduğunu kaydeden Aktaş, emperyalizmin ve AKP'nin IŞİD'i destekleyip geliştirdiğini kaydetti, mücadele vurgusu yaptı. Aktaş, "IŞİD emperyalizmin ve Türkiye'den AKP'nin açık desteği ile ortaya çıkan ve gelişen bir harekettir. Emperyalizmin IŞİD eli ile yaptığı bu kanlı saldırıları durdurabilmek için Ortadoğu hakları; Arabı, Kürdü, Türkmeni, Müslümanı, Ezidisiyle bir bütün olarak mücadele etmelidir." ifadelerini kullandı.

Hükümete seslenen Aktaş, "Bu çetelere yardım etmekten vazgeçin!" diye konuştu. Aktaş, "Biz Aleviler yaşadığımız coğrafyanın ve Ortadoğu'nun emperyalist güçler tarafından neyi ifade ettiği bilinciyle, halklar arasındaki kadim dostluklara sarılacağız. Bu dostluklarımızı emperyalistlere ve çetelerine inat geliştireceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından Antalyalılar kısa süreli oturma eylemi yaptı.

Haber : Merve Demirağ - Fotoğraf : Barış Yurteri /ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

protesto AKP antalya eylem destek Alevi ışid kapalıyol