ÇYDD davasında önemli gelişme

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yöneticilerine açılan Ergenekon davasında savcı ve polisleri yargılatacak bir konu daha ortaya çıktı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan mahkemeye gönderilen yazıda terör örgütü üyesi denilen öğrencilerin devletten de burs aldığı belirtildi. Ergenekon savcıları bursiyerlerinin terörist olduğu iddiasıyla ÇYDD hakkında dava açmıştı.

ÇYDD davasında önemli gelişme

Ergenekon savcıları ve F-tipi polisleri yargılatacak bir belge de Kredi ve Yurtlar Kurumu'mundan geldi. ÇYDD yöneticileri hakkında açılan Ergenekon davasında mahkemeye gönderilen resmi yazıda, "derneğin burs verdiği öğrencilerin devletten de burs aldığı" belirtildi. Kumpas savcıları Zekeriya Öz, Murat Yönder ve Ercan Şafak "ÇYDD hakkında terör örgütü üyelerine burs veriyor iftirasıyla" dava açmıştı.

ÇYDD yöneticilerine yönelik iftiralar soruşturma sürecindeki polis fezlekesinde de yer aldı, merhum Türkan Saylan'ın evine kanser tedavisi gördüğü dönemde Ergenekon baskını yapıldı.

Kumpası ortaya koyan belgeler, F-ipi polisler ve Ergenekon savcıları hakkında yapılan suç duyurusu dosyasına da eklendi. Avukat Hüseyin Ersöz "F-tipi savcı ve polislerin suç uydurmaktan yargılanmasını" istedi.

ÇYDD Kadıköy Şubesi'ndeki bilgisayarların hard diskleri üzerinde yapılan bilirkişi incelemesinde de suçlamaya konu dijital verilerin sonradan yüklendiği tespit edilmişti.

ulusalkanal.com.tr