Kimyasal tezgaha karşı kritik uyarı

"Washington'un İdlib'te tezgâhladığı kimyasal provokasyonuna karşı Ankara'nın net tavır alması gerekir. " Uzmanlar uyarıyor; Olası bir saldırıya alkış tutmak Astana ortaklarının Türkiye'ye güvenini sarsar.

Kimyasal silah provokasyonuna karşı uzmanlardan önemli uyarılar geldi.

Amerika öncülüğünde İngiltere ve Fransa kimyasal silah kullandığı iddiasıyla 14 Nisan 2018'de Suriye'ye hava saldırısı düzenlemiş, AKP Hükümeti de destek olmuştu. Şimdi benzer senaryo İdlib'te tezgâhlanıyor.

Şam'ın İdlib'deki terör örgütlerine yönelmesinin ardından Washington merkezli Atlantik cephesi her fırsatta "kimyasal saldırı" bahanesiyle Suriye Ordusu'nu bombalamakla tehdit ediyor. Moskova Washington'un kimyasal tezgâhını açığa çıkartacak girişimlerde bulunurken Ankara sessizliğini koruyor.

Emekli Astsubay Oktay Yıldırım'a göre, İdlib'te sahnelenecek olası bir kimyasal provokasyona karşı Ankara bölge ülkeleriyle hareket edecek şekilde net tavır almalı.

Yıldırım, yaşanacak bir kimyasal operasyonun Türkiye tarafından alkışlanmasının Astana'da birlikte hareket edilen Rusya ve İran'da güvensizliğe yol açacağını kaydetti.

Vatan Partisi MKK Üyesi de olan Yıldırım, savaşı kazanmaya yakın olan Suriye Ordusu'nun kimyasal silah kullanmasının da mantıksız olacağını ifade etti.

ulusal.com.tr

suriye oktay yıldırım