CKD'den kadın cinayetlerine ilişkin açıklama

Cumhuriyet Kadınları Derneği son günlerde artan kadın cinayetlerine ilişkin açıklama yaptı. Genel Başkan Tülin Oygür, cinayetlerin kadın ve erkeği birbirine düşman eden anlayışla çözülemeyeceğine dikkat çekti. Oygür çözümün emperyalizmin yarattığı kültürel yozlaşmayla mücadele olduğunu belirtti.

CKD'den kadın cinayetlerine ilişkin açıklama

Son bir haftada Türkiye’nin çeşitli illerinden peş peşe kadın cinayeti haberleri geldi. Yaşanan cinayetlere ilişkin Cumhuriyet Kadınları Derneği açıklama yaptı. Genel Başkan Prof. Dr. Tülin Oygür, bakanlıkların önemli çalışmaları olduğunu ancak daha etkili çözümler üretilmesi gerektiğini aktardı.

“ETKİLİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLMELİ”

"Kadınlığı üzerinden hedef olan kadındır; fakat bu sorunun yarattığı sarsıntı, kadınıyla erkeğiyle bütün toplumu kuşatmaktadır. Milletimiz ülkemizde yaşanan kadın cinayetlerini mahkûm etmekte ve önlemesi için devlet kurumlarının etkili çözümler üretmesini beklemektedir. 6284 Sayılı Kanun’un uygulama ve işlevselliğini artıran çalışmalar geliştirilmelidir."

Oygür, cinayetlerin kadın ve erkeği birbirine düşman eden anlayışla çözülemeyeceğine dikkat çekti.

“ÇÖZÜM İNSANIN ÖZGÜRLEŞMESİ”

"Emperyalist tahakkümün beslediği Ortaçağ karanlığı ve yaydığı kültürel yozlaşma, bu kökleri hala canlı tutmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamış gözüken zengin Batı toplumlarında da şiddetin ve kadın cinayetlerinin yaşanmasının nedeni budur. Nihai çözüme, emperyalizmin beslediği feodal düşünce kalıplarının tümüyle yıkılarak kavuşulacaktır. Ayrıca kadın ve erkeğin toplumsal yaşamda birbirine göre konumlarının, üretim ilişkileri düzleminde eşitlenmesi ve insanın özgürleşmesiyle ulaşılacaktır."

ulusal.com.tr

Cumhuriyet Kadınları Derneği CKD tülin oygür