ABD'nin 6 davetine 4 ret

ABD Başkanı Barack Obama, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Nayif ile görüştü. Washington Camp David'de yapılacak olan Körfez İşbirliği zirvesine katılmayan Suudi Kral Selman yerine veliaht prens Nayif'i göndermişti.

ABD'nin 6 davetine 4 ret

6 Arap ülkesinden sadece 2'sinin kral düzeyinde katıldğı Körfez İşbirliği Konseyi başlıyor. ABD Başkanı Barack Obama ilk olarak Suudi Arabistan'ın velaht Prensi Muhammed bin Nayif ile Beyaz Saray’da bir araya geldi.

Suudi Arabistan Kralı Selman'ın zirveye katılmayacağı açıklanmış yerine Prens Nayif'in Washinton'a gideceği bildirilmişti.

Obama, Prens Nayif ile görüşme öncesi kısa bir basın toplantısı düzenlendi. İki ülke ilişkileri hakkında konuşan Obama, görüşmede Yemen’de yaşanan gelişmeler ve ABD-Körfez İşbirliği Konseyi Zirvesi’nde gündeme gelecek meselelerin ele alınacağını kaydetti.

Obama, IŞİD ile mücadelede gelinen nokta ve Suriye’deki krizin de görüşmede gündeme geleceğini belirtti.

Amerika, 6 Arap ülkesini Camp David'de düzenlenecek Körfez İşbirliği Konseyi'ne davet etmişti. Ancak zirveye 2 ülkenin kralı katılacak. Suudi Arabistan ve Bahreyn, veliaht prensleri Amerika'ya gönderdi. Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin hiç katılım sağlamadığı zirvede sadece Katar ve Kuveyt kral düzeyinde temsil ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

abd