Bu illerde okullar tatil

BİNGÖL Valiliği, kar yağışı nedeniyle il merkezi ve köylerde yarın (çarşamba) eğitime ara verildiğini açıkladı.

Bu illerde okullar tatil

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Bingöl'de yarın da eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden 6 Ocak 2016 Çarşamba günü Milli Eğitime bağlı Bingöl merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesi kararlaştırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

Diyarbakır'daki okullara yarın da kar tatili

DİYARBAKIR'da kar yağışı nedeniyle bugün tatil olan okullar yarın için de tatil edildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 6 Ocak Çarşamba günü merkez 9 ilçede eğitim- öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, "İlimiz Diyarbakır'da devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice'de 6 Ocak Çarşamba günü özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca, engelli ve hamile çalışanlar da anılan tarihte idari izin sayılacaklardır. Geriye kalan diğer ilçelerin durumu ilerleyen saatlerde değerlendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır" denildi.

Elazığ’da okullara yarın kar tatili

Valiliği'nde Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında akşam saatlerinde toplanan il hıfzısıhha kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2016 Çarşamba günü okulların 1 gün tatil edilmesine karar verdi.

Tatilin il genelindeki tüm okulları kapsadığı belirtilen valilik açıklamasında, "Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık genelgesi gereğince, bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır" denildi.

Siverek'te eğitime kar tatili

ŞANLIURFA’nın Siverek İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta öğretim okullarının 6 Ocak Çarşamba günü tatil edildiği duyuruldu.

Tunceli'de kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi

TUNCELİ'de yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ile 4 ilçede 6 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildi.

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ile birlikte Nazimiye, Hozat, Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.

Malatya’da eğitime 1 gün daha kar tatili

MALATYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde 6 Ocak Çarşamba günü ilk ve ortadereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, kar yağışı nedeniyle ilk ve ortadereceli okullarda 6 Ocak Çarşamba günü eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Vali Süleyman Kamçı açıklamasında, "Malatya ili ve tüm ilçelerinde, bugünkü şartlarda yarın için okullar tatil edilmiştir" dedi.

Erzincan'ın 4 ilçesinde okullar tatil

ERZİNCAN'ın 4 ilçesinde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre kar yağışı nedeniyle Erzincan'ın İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye ilçeleriyle köylerinde ilk ve orta dereceli okulların 6 Ocak günü tatil edilmesi kararlaştırıldı. İliç, Kemah, Kemaliye ve Refahiye'de okullarda eğitim- öğretime 7 Ocak sabahı yeniden başlanacak.

MERKEZDE DE TATİL EDİLDİ

Erzincan Valiliği, 4 ilçenin ardından kent merkezi ve bağlı köylerde de eğitime 1 gün ara verdi.

Bitlis te okullara kar tatili

BİTLİS'te kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar yarın için 1 gün süreyle tatil edildi.

Bitlis Valililği, dün ve bugün için tatil olan okulların yarın da 1 gün süyle tatil edildiğini duyurdu. Kar kalınlığını 1 metre 60 santimetreyi bulduğu Bitlis'te kar yağışının devam etmesi ve köy yollarının kapalı olması nediyle merkez ve bağlı köylerinde ilk ve orta derecili okullar yarın (Çarşamba) için tatil edildiği belirtildi. DHA