''Türkiye ile var olan ilişkilerimizi artırmak istiyoruz''

Çin’in Dongguan şehri üst düzey hükümet yetkilileri ve önde gelen ticari şirketlerinden oluşan 40 kişilik bir heyet Türkiye’ye geldi. Çin heyetini Türkiye'ye Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği (Türk Çin İş Der) getirdi.

Türkiye, Çin Halk Cumhuriyeti'nden önemli konukları ağırladı. Çin heyetini Türkiye'ye Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği (Türk Çin İş Der) getirdi. Toplantıya Türk Çin İş Der Genel Sekreteri Mehmet Kızılok başkanlık etti. Toplantıya Ankara, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Sakarya, Giresun ve Tekirdağ'dan işadamları ve bazı ticaret-sanayi odaları başkanları da katıldı. Toplantıda, Başbakanlık Yatırım Destekleme Tanıtım Ajansı, İstanbul Kalkınma Ajansı, TÜRSAB, TAYSAD da sunuş yaptılar.

Dongguan şehri üst düzey hükümet yetkilileri ve önde gelen ticari firmalardan oluşan 40 kişilik bir heyet Türkiye’ye geldi. Heyete başkanlık eden Dongguan Yerel Halk Meclisi Başkanı Xu Jianhua (Hu Hianhua), İstanbul temaslarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Türkiye ile olan ilişkilerini artırmak istediklerini belirten Jianhua, önemli anlaşmlara imza attıklarını açıkladı.

Dongguan Yerel Halk Meclisi Başkanı ve Çin Komünist Partisi İl Sekreteri Xu Jianhua (Hu Hianhua) ile Dongguan Ticaret Odası Başkanı He Yuepei'nin (Hiye Yuepei) başkanlık ettiği heyet İstanbullu iş adamları ile bir araya geldi.

Toplantıya, İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Çin İstanbul Başkonsolosu Gu Jingqi ve Kadıköy Beldiye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

Vali Yardımcısı Gültekin, Çin ile yapılan anlaşmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Dongguan ve İstanbul arasındaki yatırım, ticaret ve turizm işbirliğinin gerçekleştirilmesi için düzenlenen toplantıda, toplamda 170 milyon dolarlık anlaşmalara imza atıldı.

Konferans ve sunumlar sonrası Türk ve Çinli iş adamları yeni anlaşmaları imzalamak için pazarlık masasına oturdu.

Heyete başkanlık eden Dongguan Yerel Halk Meclisi Başkanı Xu Jianhua, İstanbul temaslarını Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

Türk ve Çinli işadamları ile yöneticilerinin işbirliği bu toplantıyla sınırlı kalmayacak. Hu, yeni anlaşmaların da müjdesini verdi.

ulusalkanal.com.tr