Almanya'daki araçlı saldırıda flaş iddia

Almanya’nın Münster kentindeki araçlı saldırıdaki yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. Süddeutsche Zeitung gazetesinin iddiasına göre saldırgan akli dengesiyle ilgili sorunu olan bir Alman. Ayrıca yine iddialara göre, saldırının gerçekleştirildiği kamyonetin arkasından iki kişi daha çıktı ve saldırgana yardımcı olduğu tahmin edilen kişiler olay yerinden koşarak kaçtı. Başbakan Binali Yıldırım, olayın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'e taziye mesajı gönderdi

Almanya'daki araçlı saldırıda flaş iddia

Almanya’nın Münster kentinde gerçekleşen saldırıyla ilgili kritik detaylar ortaya çıkıyor.

Münih merkezli 350 bin tirajlı, merkez sol duruşu olan Süddeutsche Zeitung gazetesi, saldırıyla ilgili bir bilgi paylaştı.

Gazetenin iddiasına göre, saldırıyı akli dengesiyle ilgili sorunu olan bir Alman yaptı.

Saldırının yapıldığı saatte Münster’de PKK’lıların protesto gösterisi olduğu açıklandı. Bu kapsamda olayın gerçekleştiği tarihi kent merkezinde çok sayıda polisin olduğu aktarılıyor.

Saldırı, yürüyüşün yapılacağı saat 15.30 sıralarında gerçekleşti.

Saldırgan, 300 bin nüfuslu Münster’deki tarihi Kiepenkerl birahanesinin önünde oturan 3 kişiyi öldürüp, 6’sı ağır olmak üzere, 20 kişiyi yaraladıktan sonra silahıyla kendisini vurdu.

İKİ KİŞİ DAHA VARDI İDDİASI

Bazı görgü tanıkları, saldırının gerçekleştirildiği kamyonetin arkasından iki kişinin çıktığını, muhtemelen saldırgana yardımcı olan iki kişinin, olay yerinden koşarak kaçtığını söyledi.

YILDIRIM'DAN TAZİYE

Başbakan Binali Yıldırım, olayın ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel'e taziye mesajı gönderdi.

ulusal.com.tr

saldırı almanya