Prof. Dr. Ercüment Ovalı: Türk toplumu bilimle yükselecek

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten buluşuyla bilim dünyasının gündemine oturan Bilim Adamı Prof. Dr. Ercüment Ovalı, çalışmalarını 05 Mart 2018 yılında katıldığı Ulusal Kanal yayınında anlatmıştı

Prof. Dr. Ercüment Ovalı: Türk toplumu bilimle yükselecek

Ercüment Ovalı, GQ töreninde aldığı 'Yılın Bilim Ödülü' ödülünü şehit Eren Bülbül, Şehit Astsubay Ferhat Gedik ve Afrin'de teröre karşı mücadele veren Mehmetçik'e adamıştı.

2018’de Yılın Bilim Adamı ödülünü alan ve 2008 döneminde FETÖ’cü kumpas olan Ergenekon davasında yargılanan Prof. Dr. Ercüment Ovalı Ulusal Kanal Özel’e konuşmuştu.

“Ben o günde vatanseverim bugün de vatanseverim”

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ın soruların cevaplayan Ovalı, “Bu ülkede tüm özel değerler bölünmek için kullanılıyor. Mesajımın en çok yayınlanan kısmı benim sayfamda yaklaşık olarak 200 bin defa seyredildi. Ergenekon davasına dair yaptığım 30-40 saniyelik kısmı bu yüzden çıkartılar. Ben o gün de vatanseverdim bugün de vatanseverim ben hiç değişmedim değişen onlar oldu. Yaptığım konuşma hedefine ulaştı ama ne yazık ki bu konuşma bile ülkeyi bölmek için kullanıldı” diyerek aldığı ödül sırasında yapmış olduğu konuşmasını değerlendirdi.

Ergenekon davası sürecini değerlendiren Ovalı, “Bizleri bilgimizin dahi olmadığı yerlerden bağlamaya çalıştılar. Birdenbire MİT’in içine sızmış ve onlardan bilgi aldığımı söylediler. Evet MİT’le görüşmelerim oldu ama bu görüşmeye bana MİT mi teklif etti yoksa ben mi onlara teklif ettim bu hiç araştırılmadı. O tarihten itibaren düzenlenen oyunlar kumpasların haddi hesabı yoktu. Medya bizi terörist Ergenekoncu diye birçok kez teşhir etti” dedi.

“Türk toplumu bilimle yükselecek”

Adnan Türkkan’ın “Bilimsel çalışmalarınız Ergenekon Davası’ndan dolayı etkilendi mi?” sorusun cevaplayan bilim adamı, “Ergenekon zamanında bilimsel çalışmalarımda 10 yılımı kaybettim. 6 yıl sonra toparlayabildik. Eğer o gün biz serbest bırakılsaydık bugün yaptıklarımızı 6 yıl önce yapmış olabilirdik. Ben bu ülkenin 10 yılını yitirdiğini düşünüyorum. Daha fazla çalışmayı daha fazla hırsı kazandırdı ama bize epey bir sene kaybettirdiler” dedi.

Kan ve kök hücreden yapay deri üreten Ovalı’nın Ulusal Kanal izleyicilerine masajı şöyleydi:

“Bilgi insanı her şeyden üstün yapar. Türk toplumu bilimle yükselecek. Bana deseler ki yeni bir dünya dizayn et ben sadece bilimin olduğu bir dünya kurardım.”

ulusal.com.tr

ercüment ovalı