Kıdemde kritik tarih

Milyonlarca işçiyi ilgilendiren Kıdem tazminatı ile ilgili kritik toplantı 11 Kasım'da yapılacak. Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak toplantıda işçi ve işveren tarafları bir araya gelecek. İşçinin kıdemini ortadan kaldıran "kıdeme fon sistemi" uygulaması masaya yatırılacak.

Kıdemde kritik tarih

Haber: Hatice Kara

Kamera: Şengül Derin

Kıdem tazminatında yapılacak değişiklikle ilgili nefesler tutuldu. Gözler 11 Kasım tarihine çevrildi. Çalışma Bakanlığı, işçi ve işveren taraflarını kıdemde fon sistemini görüşmek üzere toplantıya davet etti.

Çalışma Bakanlığı müdürleri dün işçi ve işveren taraflarını aradı. Bakanlık tarafları, 11 Kasım'da yapılacak Üçlü Danışma Kurulu'na davet etti.

Buna göre 11 Kasım Pazartesi günü işçi tarafından Türk-İş, Hak-İş ve DİSK; işveren tarafından ise TOBB ve TİSK Çalışma Bakanlığı'nda biraraya gelecek. Taraflar 13 milyon işçiyi ilgilendiren kıdem tazminatı sistemini son kez masaya yatıracak. Haberi DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu verdi. "11 kasım'da ...çağrısı var hükümetin." İşveren tarafı kıdem tazminatının yarı yarıya düşürülmesini istiyor. İşçi sendikaları ise getirilmesi öngörülen "fon sistemi"ni genel grev nedeni sayıyor. Şimdi gözler bu tartışmalı konunun görüşüleceği 11 Kasım'daki toplantıda.

ulusalkanal.com.tr

Faruk Çelik tarih Kıdem