Acılı babadan Davutoğlun'a: Sizi dava edeceğim...

Hıdır Ali Genç… 21 yaşındaydı… Üniversitesi öğrencisiydi… Okul masraflarını çıkarmak için olaydan 5 gün önce başlamıştı çalışmaya. Aynı inşaatta bekçi olarak çalışan babası çalışmasını istemiyordu ama dinlemedi.

Hıdır Ali Genç… 21 yaşındaydı… Üniversitesi öğrencisiydi… Okul masraflarını çıkarmak için olaydan 5 gün önce başlamıştı çalışmaya. Aynı inşaatta bekçi olarak çalışan babası çalışmasını istemiyordu ama dinlemedi. Babasıyla konuştuktan sonra bindiği asansörde 9 kişiyle birlikte can verdi… Cenazesi Tunceli'nin Pertek İlçesi'ne bağlı Söğütlütepe Köyü'nde toprağa verildi.

Rezidans cinayeti kurbanlarından Hıdır Ali Genç'in babası Mustafa Genç, cenaze aracıyla memleketine giderken telefonu çaldı. Arayan çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'ydu.

Davutoğlu acılı babaya başsağlığı diledi 'yaşanan bir kaza yapılabilecek bir şey yok.' dedi. Bu sözler yüreği yanan babayı çileden çıkardı.

"Başınız sağolsun işte yapacak bir şey yok. Yapacağımız budur. Dedim siz cinayet işlediniz. Sizi mahkemeye vereceğim. Bu davanın peşini bırakmayacağım. Bu bir cinayettir. Yani benim çocuğum gibi binlerce çocuk var orda. Günde 10 tane daha ölecek. Her gün oraya tırmana tırmana öldüreceksiniz dedim. Yani bunları söyledim kendisine."

Olayı yargıya taşıyacaklarını belirten acılı baba, Başbakan'ın gerekeni yapacağız sözlerine şu cevabı verdi.

"Biz gerekeni yaparız hallederiz işte şu bu dedim senin halletmene gerek yok. Sen bana 3 kuruş para vereceksin. Beni kandıracaksın, sen beni kandıramazsın. Yani sen parayla beni kandıramazsın. Yani ben bunları söylemişim kendisine."

Acılı babanın bu sözlerine yalanlama geldi. Başbakanlıktan yapılan bilgilendirmede Davutoğlu'nun işçilerin yakınlarını bizzat aradığı ancak böyle bir diyalogun yaşanmadığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr