Balyoz davasında yeni gelişme

Balyoz davasında beraat eden komutanların adli sicil kayıtları siliniyor. Mahkeme, Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazarak, "başsavcılığın beraatlerine itiraz etmediği 231 komutana ait sicil kayıtların silinmesini" istedi

Balyoz davasında yeni gelişme

Balyoz davasında beraat kararları kesinleşen komutanların adli sicil kayıtları kaldırılıyor.

İstanbul Anadolu 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın beraat kararlarını temyiz etmeyeceğini açıkladığı 231 komutanın adli sicil kayıtlarının silinmesi için harekete geçti.

Mahkeme, 15 Haziran'da Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne yazı yazarak komutanların kesin olarak beraat ettiklerini bildirdi. Yazıda, kesinleşme 231 komutanın adli sicil kayıtların silinmesi için gereğinin yapılması talep edildi.

Beraatleri temyiz edilen eski 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Çetin Doğan ve 6 komutan için ise Yargıtay'ın kararı belirleyici olacak. Yargıtay 16'ıncı Ceza Dairesi beraat kararlarına yapılan itirazı reddederse 7 komutan için de dosya kapanacak. 7 komutanın adli sicil kayıtlarının silinmesi bu aşamadan sonra gündeme gelebilecek.

Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi kararı ile tahliye olan komutanlar; "yeniden yargılama süresince adli sicil kayıtları silinmediği için iş başvuruları ve benzeri işlemlerde sıkıntı yaşadıklarını" belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr