MHP'den, sosyal medyada sahte hesaplara karşı kanun teklifi

MHP, internet ortamında dolaşan yalan haberlerin önünü geçmek için hazırladığı kanun teklifini Meclis’e sundu. Teklifin amacının özellikle sahte hesaplar üzerinden işlenen suçların önüne geçmek olduğu belirtildi.

MHP'den, sosyal medyada sahte hesaplara karşı kanun teklifi

Sahte hesaplar arkasında yayılan bilgi kirliliğinin önüne geçmek için adım atıldı.

Hakaret, dolandırıcılık, tehdit ya da terör faaliyetleri gibi suçlar son yıllarda en çok sosyal medya üzerinden işleniyor. Sahte hesaplar üzerinden işlenen bu suçların sorumluları da bilinmiyor.

Konuya ilişkin MHP harekete geçerek internet ortamında yayınların düzenlenmesi ve bu yolla işlenen suçlara müdahale edilmesi için kanun teklifi hazırladı. Teklifi Meclis’e MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk sundu. Kanun teklifine göre, sosyal medya hesapları Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası ile açılabilecek. Böylece takma isimlerle ikinci bir hesap açılamayacak.

Ayrıca kimlik numaraları, kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında korunacak. Yaptırımlara uymayan sosyal ağ sağlayıcılarına ağır idari para cezaları uygulanacak.

Teklife ilişkin açıklamalar yapan MHP’li Öztürk, son zamanlarda yaşanan suç olaylarında sahte hesapların öne çıktığına dikkat çekti. Terör gruplarının sahte hesapların arkasına gizlendiğini belirtti.

Halil Öztürk, sosyal medyada dolaşan yalan haberler ve sahte hesaplar yüzünden birçok internet kullanıcısının mağduriyet yaşadığına da değindi. 2018’de yapılan genel bir araştırmanın sonucunu hatırlatan Öztürk, “Türkiye, sahte habere en çok maruz kalan ülkeler kategorisinde yüzde 49 ile ilk sırada yer almaktadır” dedi.

ulusal.com.tr

mhp tbmm