Şırnak şehitleri ebediyete uğurlandı

Şırnak şehitleri ebediyete uğurlandı. Teröristlerle girdikleri çatışmada yaralanan ve tedavi gördükleri hastanede şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Beki İstanbul Edirnekapı Şehitliği'nde, polis memuru Fırat Palamut memleketi Mersin'de toprağa verildi.

Şırnak şehitleri ebediyete uğurlandı

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara GATA'da şehit olan Jandarma Uzaman Çavuş Selçuk Beki son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin naaşı babaocağı İstanbul'a getirildi. Jandarma Uzman Çavuş Selçuk Beki, Pendik'teki evinin önünde binlerce İstanbul'lu karşıladı.

Türk bayrakları ile donatılan babaevinin önünde helallik alındı.

Şehidin naaşı cenaze namazının ardından askeri törenle top arabasına konuldu. Törene şehidin eşi, annesi, babası ve asker olan kardeşleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve askeri erkan katıldı.

Şırnak şehitlerinden Jandarma Uzaman Çavuş Selçuk Beki Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 Nisan'daki terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan polis memuru Fırat Palamut için de memleketinde tören düzenlendi.

Geçici görevle Adana'dan Silopi'ye giden Palamut'un Türk bayrağına sarılı naaşı memleketi Mersin'e gönderildi.

Babaevinde hellalik alınan şehidin naaşını, Adana'dan gelen meslektaşları omuzlarında taşındı.

Törene şehidin ailesi, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Fırat Palamut'un cenazesi, Mersin Şehitliği'nde toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr