Türk İş'ten Soma mesajı

Soma faciasında yaşamını yitiren işçilere ilişkin Türk-İş'ten de bir açıklama geldi. Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye’de işçi sağlığı ve iş güvenliği kültürünün yaygınlaşması gerektiğini bildirdi. Atalay "Hala koşulları sağlamayan maden iş yerleri var" uyarısında bulundu.

Türk İş'ten Soma mesajı

Soma faciasında yaşamını yitiren işçilere ilişkin bir açıklama da Türk İş'ten geldi.

Türk İş, "Cumhuriyet tarihinin en büyük maden faciası" olarak kayıtlara geçen olayın 6'ncı yılında, vefat eden 301 işçiyi andı.

Açıklamayı Türk İş Genel başkanı Ergün Atalay yaptı. Yazılı açıklamada Soma Faciası sonrasında birçok yasal düzenleme yapıldığını belirtildi. Atalay “Aradan 6 yıl geçmesine rağmen hala asgari çalışma koşullarını sağlamayan maden iş yerlerinin olduğu da bilinmektedir” dedi.

Son 30 yıl içerisinde aynı iş yerinde aynı nedenle 4 kez kaza olduğunu da hatırlattı Atalay. “Kanunlarda yapılan düzenlemelerin uygulamaya tam anlamıyla yansıması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de işçi sağlığı iş güvenliği kültürünün yaygınlaşması gerektiğini bildiren Atalay, sorumluların tahliye olduğunu ifade etti, konuyla ilgili adımların atılmasını istedi.

ulusal.com.tr

soma ergün atalay