Hüseyin Çelik'ten çarpıcı açıklamalar

AKP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Çelik, 3 dönem kuralı, Erdoğan'ın mitingleri ve Başkanlık Sistemi kampanyasının partiye oy kaybettirdiğini söyledi. 17-25 Aralık dosyalarının koalisyon tarafından yeniden ele alınabileceğini belirten Çelik, "Arkadaş, adımız AK Parti ise biz çamurun üzerine oturamayız" dedi.

Hüseyin Çelik'ten çarpıcı açıklamalar

12 yıllık AKP iktidarında çeşitli bakanlık görevlerinde bulunan, şimdi de AKP Genel Başkan Başdanışmanı olan Hüseyin Çelik çarpıcı açıklamalar yaptı.

Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Çelik, AKP-CHP koalisyonu için "İhtiyatlı iyimserlik içindeyim" dedi. CHP ile MHP'den daha iyi anlaşacaklarını söyleyen Çelik, CHP ile koalisyonun iyi bir protokolle yürüyebileceğini ifade etti.

7 Haziran seçimlerini değerlendiren Çelik, 3 dönem kuralının hata olduğunu savundu.

Çelik, "Üç dönem kuralı bana göre yanlıştı ve bunu hep söyledim. İsmet Paşa mecliste 50 yıl kaldı. Churchill 52 yıl kaldı. Bu bir tecrübe birikimidir, kurumsal hafızadır. Bu kural başta 2001’de tüzüğe konulurken de ben buna karşı çıkanlardandım. Bu 30 kişi partinin adeta taşıyıcı kolonlarıdır" dedi.

AKP'nin önemli isimlerinden olan Hüseyin Çelik, Başkanlık sistemi propogandasının oy kaybettirdiğini belirtti. "Tabanımız bile doğru düzgün anlamadı. Dolayısıyla oradan istediğimizi bulamadık" ifadelerini kullandı.

Çelik Erdoğan'ın yaptığı mitingler için, "O açılışların, o meydanlara inmenin AK Parti’ye oy isteme amacına yönelik olduğu algısı, bu propagandanın zemin bulması AK Parti’ye yaramamıştır" dedi.

Hüseyin Çelik, kaolisyon hükümetinin 17-25 Aralık dosyalarını yeniden ele alabileceğini belirtti. Çelik, "Koalisyon ortakları diyelim ki böyle bir karar verdi, bu oturup konuşulabilecek bir meseledir... Biz hepimiz dünyada da ahirette de hesap vermek durumundayız. Bir yanlışın üzerine bile bile hiç kimsenin oturmaması gerekiyor. Arkadaş, adımız AK Parti ise biz çamurun üzerine oturamayız." ifadelerini kullandı.

Çelik, "7 Haziran seçimi başkanlık sisteminin vatandaşın gündeminde olmadığını ortaya koydu" dedi.

ulusalkanal.com.tr

AKP tayyip erdoğan hüseyin çelik çamur