Ergenekon davasının ilk mahkeme başkanı Aydınlık'a konuştu

Ergenekon davasının ilk mahkeme başkanı olan Köksal Şengün, Yargıtayın mahkemelere verdiği ders gibi kararı değerlendirdi. Yargılamalar sırasında hukuka uygun kararları nedeniyle F tipi örgüt yapılanması tarafından sürgün edilen Şengün, kararı "Tarihi bir karar" olarak yorumladı "süreçten ciddi dersler çıkarılmalı." vurgusu yaptı.

Ergenekon davasının ilk mahkeme başkanı Aydınlık'a konuştu

Türkiye gündemine oturan Yargıtay'ın bozma kararırıyla ilgili Ergenekon davasının ilk mahkeme başkanı emekli hakim Köksal Şengün'den çarpıcı değerlendirmeler geldi.

Aydınlık Gazetesi'nin sorularını yanıtlayan Şengün, 275 sanık hakkında verilen kararı, "Tarihi bir karar" olarak niteledi.

Ergenekon davalarının başladığı 2008 yılında verdiği kararlarla F tipi örgütün hedef tahtasına oturtulan Şengün, kimseye kindar olmadığını vurguladı.

Şengün, Ergenekon yargılaması sırasında Türk hukukunun çok şey kaybettiğini belirterek, süreçten mutlaka bazı derslerin çıkarılması gerektiğini kaydetti.

İstanbul Eski Özel Görevli 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne başkanlık yapan Köksal Şengün, kumpası ilk tespit eden isimlerden biriydi. Duruşmada dinlenen tanıkların sahteliğini ve delillerin hukuka aykırı olduğunu ortaya çıkardı.

Yargılamalar sırasından mahkemenin diğer hakimleri Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu'nun aksine, sanıkların tahliyeleri konusunda hep olumlu oy kullandı. Hukuka uygun kararlarından dolayı Ergenekon Mahkemesi, "2'ye 1" mahkemesi olarak anılmaya başlandı.

Çok geçmeden F Tipi'nin klasik kumpasları ile Bursa'ya düz hakim olarak sürülen Şengün, daha sonra yaşadıklarından dolayı kansere yakalandı.

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # köksal şengün