Meclis bu hafta yoğun mesaide olacak

Meclis bu hafta, milyonlarca yurttaşı ilgilendiren kanun teklifi için mesai yapacak. Plan Bütçe Komisyonu, vergisini düzenli ödeyenlere yüzde 5 indirim getiren "torba kanun" teklifini ele alacak. Genel Kurul’da ise bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin yasa tasarıları görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin yasa tasarısı görüşülecek.

Siyasi partilerin grup toplantıları yapacağı Salı günü Plan ve Bütçe Komisyonu da önemli bir torba kanun teklifini ele alacak. Teklif çok sayıda konuda düzenleme içeriyor.

Teklife göre, vergisini düzenli ödeyene yüzde 5 indirim gelecek, indirim tutarı, 1 milyon liradan fazla olmayacak.

Torba yasa teklifinin içinde Esnaf Ahilik Sandığı kurulması da var. Düzenlemeye göre sandık, bütçe kapsamı dışında olacak, gelirlerinden vergi kesintileri hariç kesinti yapılamayacak.

Yabancı kişi ve kurumlara da haklar veriliyor. Dövizin Türkiye’ye gelmesi için hazırlanan düzenlemeye göre, yabancı kişi ve kurumlar, iş yeri ve konut alımlarında, yurt dışından getirilecek dövizle ödenmesi şartıyla, ilk konut alımında KDV’den muaf tutulacak.

Türkiye’de ikamet eden yurttaşın, yurt dışında ikamet eden birinci derece yakınlarına da genel sağlık sigortası sayılması da torba yasa teklifi içinde yer alan bir diğer düzenleme.

TBMM Dilekçe ve İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyelerinden oluşan Karma Komisyon da Çarşamba günü mesai yapacak.

ulusalkanal.com.tr