AKP'ye göre teklif "genel affa" dönüşme riski taşıyor

MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifinin "Genel affa" dönüşme riski AKP yönetiminde tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan AKP kurmayları "toplumsal tramva" riskine değindiler...

MHP'nin Meclis'e sunduğu af teklifiyle başlayan "Genel af" riskine ilişkin tartışma AKP'nin de gündeminde girdi.

AKP, ilgili teklif metnini incelemeye aldı.

Teklifin rüşvet, zimmet, uyuşturucu satıcılığı ve hırsızlık gibi 173 ayrı suçu kapsadığını saptayan AKP kurmayları, metinde "teknik ve hukuki açıdan" da sorunlar tespit etti.

AKP'li kurmayların en önemli sorun olarak gördüğü konu MHP'nin teklifinin "Genel affa" dönüşme riski. Teklifin bazı suçları kapsam dışı bıraktığına dikkat çeken AKP hukukçuları, Anayasa Mahkemesi’nin daha önce "Rahşan Ecevit affının" kapsamını genişlettiğini belirtti.

Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi'nin MHP'nin af teklifinin kapsamının genişletmesi gibi bir karar alması durumunda bunun toplumda travmaya neden olacağı kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözünü atıfta bulunan AKP kurmayları, teklifle şahıslara karşı işlenen suçların af kapsamında olduğuna vurgu yaptı. Milliyet'e konuşan bir AKP yöneticisi, oğlu öldürülmüş bir babanın kendisini arayarak "Çocuğumun katilini af mı edeceksiniz?" diye sorduğunu söyledi.

ulusal.com.tr