'Çanakkale Zaferi, Milli Mücadele ve Cumhuriyet'in habercisidir'

İşçi Partisi İskenderun Belediye Başkan Adayı Emilhan Güçlü ve Hassa Belediye Başkanı Müstakim Portakal ortak bir açıklama yaptılar. Çanakkale zaferinin 99.uncu yılı dolaysıyla bir basın toplantısı yaparak, Büyük zaferin Cumhuriyet Devriminin habercisi olduğunu belirtti.

'Çanakkale Zaferi, Milli Mücadele ve Cumhuriyet'in habercisidir'

"18 Mart Çanakkale zaferinin 99'uncu yılında aziz şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz. Halkların tarihinde onurla, gururla kutladıkları mücadeleler, zaferler vardır. Çanakkale Zaferi de bu destansı zaferlerden biridir. Çanakkale Zaferi, emperyalistlerin silah, cephane, teknoloji gücü ne kadar fazla olursa olsun, haklılığına ve yeneceğine inanmış bir halk karşısında duramayacağının kanıtıdır. Dünya tarihinde ilk defa, emperyalist ülkelerin topluca saldırarak işgal etmek istedikleri ülkemiz, mazlum milletlere teslim olmamayı, emperyalistlerin yenilmelerinin kaçınılmaz olduğunu göstermiştir.

Çanakkale Zaferi, Milli Mücadele ve Cumhuriyet'in habercisidir. Çanakkale Savaşı, hiçbir devletin, hiçbir ordunun, hiçbir silahın, yurt sevgisinden ve milli onurdan daha güçlü olmadığını, olamayacağını bizlere öğretmişti! Bunu unutmadık unutmayacağız. Şartlar ne kadar ağır olursa olsun, şehitlerimizin emanetine sahip çıkan vatanseverler görev başındadır. Milyonlar vatanın bölünmezliği ve bütünlüğü uğruna yeni bedeller ödemeye hazırdır, bölmeye kalktıkları bu ülke sahipsiz değildir. Çanakkale bir diriliştir. Biz devrimle millet olduk. Türk de biziz, Kürt de biziz, Alevi de biziz, Sünni de biziz, hepimiz büyük Türk Milletiyiz.

Çanakkale Zaferi, sıradan bir savaş ya da kolayca kazanılmış bir zafer değildir. Bu öyle bir savaştır ki, o dönemin en gelişmiş silahlarıyla donatılmış İngiliz Kraliyet Donanması ve müttefikleri Fransızlar başta olmak üzere Tarihin o güne kadar gördüğü en büyük donanma, diğer yanda ulusal onurlarını ölümüne savunan, karşılarındaki güçle kıyaslanmayacak kadar geri savaş araçlarına sahip mazlum halklar…

Zamanının en güçlü emperyalist donanması Çanakkale Boğazından geri çekilmek zorunda kalmış, Gelibolu'ya karadan çıkartma yaparak teslim alma emelleri de, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk İdaresinde, Mehmetçiğin kahramanlığı karşısında yenilgiyi kabul etmişlerdir.

Ülkemizin yeniden inşasının ilk temellerinin atıldığı Çanakkale zaferi, Dünyanın ezilen halklarına emperyalistlerin yenilmelerinin kaçınılmaz olduğunu göstermiştir.

Devamında da Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk İdaresinde Milli kurtuluş savaşı kazanılmış Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.

Bu gün yeniden ülkemizi bölerek emperyalist ülkelerin taşeronu haline getirme gayretleri içinde olanlara; Türk ulusu, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının öğrettiği özgürlük, bağımsızlık ateşiyle direnecek, mutlaka başarıya ulaşacaktır.

Yüce Türk Milleti ve onun kahraman ordusu, bugün de her türlü olumsuzluklara rağmen, kendisine yönelebilecek her türlü tehdidin ve tehlikenin üstesinden gelebilecek güçtedir. Emperyalizme, tarih boyunca boyun eğmedik, eğmeyeceğiz.”

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr