CHP'li vekilden Başbakan'a 3 soru!

CHP Milletvekili Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazılı olarak yanıtlmasını istediği 3 soruyu kamuoyu ile paylaştı. Kürtçe eğitim veren okulların Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade eden Serter, "Bu öğretim birliğini ortadan kaldıran bir girişimdir" dedi

CHP'li vekilden Başbakan'a 3 soru!

CHP Milletvekili Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yazılı olarak yanıtlmasını istediği 3 soruyu kamuoyu ile paylaştı. Kürtçe eğitim veren okulların Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade eden Serter," Bu öğretim birliğini ortadan kaldıran bir girişimdir" dedi

İşte CHP İstanbul Milletvekili ve Prof. Dr. F. Nur SERTER'in yazılı açıklamasının tümü

Aşağıdaki sorularımın, Başbakan Sayın Ahmet DAVUTOĞLU tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

Bazı gazetelerde çıkan haberlere göre; Terör Örgütü PKK geçtiğimiz hafta içerisinde toplam 9 okula silahlı, molotoflu saldırılarda bulunmuş, Diyarbakır, Cizre ve Yüksekova’yı pilot bölge ilan etmiş, bu kentlerde yapımını tamamladığı üç okula Kürtçe eğitim vermek amacıyla tabelalarını asmıştır. Yapılan çeşitli açıklamalarda bu uygulamanın yakın zamanda ülke geneline yaygınlaşacağı vurgulanmaktadır. Bu okulların açılması Anayasaya aykırıdır. Öğretim birliğini ortadan kaldıran bir girişimdir.

Bu bilgiler doğrultusunda;

1. Anayasaya ve Tevhidi Tedrisat Kanununa aykırı olarak, PKK terör örgütü tarafından Kürtçe eğitim vermek amacıyla açılan, sözde okullarla ilgili hangi tedbirler alınmıştır?

2. Anayasayı ihlal ederek, fiili bir durum yaratan PKK terör örgütünün açtığı bu sözde okullar, çözüm sürecinin bir parçası olarak mı görülmektedir?

3. PKK terör örgütünün açtığı bu sözde okullar eğitim-öğretime devam edecek midir?

ulusalkanal.com.tr