Cezası bitti, kararı çıkmadı

Tahliye olmak için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Albay Mehmet Koray Eryaşa'nın başvurusu tahliyesinden sonra görüşülecek. İstanbul "Askeri Casusluk" davasından tutuklanan Eryaşa 5 Aralık'ta 5 yıl 7 aylık hapis cezasını tamamlayarak tahliye olacak. Yüksek Mahkemeye yapılan başvular ise 11 aydır görüşülmeyi bekliyor.

Cezası bitti, kararı çıkmadı

Anayasa Mahkemesi değerlendirene kadar cezasını tamamladı... Tahliye olmak için yaptığı başvuru, O tahliye olduktan sonra karar bağlanacak.

Deniz Kurmay Albay Mehmet Koray Eryaşa... Balyoz davasında silah arkadaşları tahliye olurken o cezaevinde kaldı... Eryaşa'nın esareti İstanbul "Askeri Casusluk" davası nedeniyle devam etti. Yargıtay özel görevli mahkemenin kararını onamıştı, bu nedenle tek yol Anayasa Mahkemesi'ydi.

Kurmay Albay hak ihlali kararıyla 16 yıllık Balyoz cezasını durduran Anayasa Mahkemesi'nin askeri casusuluk kumpasından verilen 5 yıl 7 aylık cezasını bozmasını bekliyordu. Ancak yüksek mahkeme kararını verene kadar cezasını doldurdu, tutuklu kalması gereken süre sona erdi. Kurmay Albay Koray Eryaşa; 5 Aralık'ta İzmir Şirinyer Askeri Cezaevi’nden tahliye olacak. Eryaşa cezaevindeki yıllarını kayıptan ziyade ülkeye hizmetin farklı bir alanı olarak olarak gördü. "Bu harpte asker değil, yurttaş olarak hukuk savaşı veriyorum” diyen Eryaşa hukuk mücadelesine 5 Aralık'tan itibaren özgür olarak devam edecek.

Albay Eryaşa'nın tahliyesiyle İstanbul "Askeri Casusluk" davasındaki tutuklu sayısı 5'e düşecek. Tutuklularla birlikte dava kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan 37 subay Tübitak görevlisi de 11 aydır Anayasa Mahkemesi kararını bekliyor.

Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

Balyoz tahliye deniz kurmay albay