Almanya, 2018'e kadar İncirlik'te

Almanya, IŞİD'le mücadele kapsamında İncirlik Üssü’nde konuşlandırılan Alman askeri birliğinin görev süresini 2017 sonuna kadar uzattı. Federal Meclis’te yapılan oylamada kabul edilen tezkereye göre, Almanya’nın en fazla bin 200 askeri personeli İncirlik’te görev yapabilecek.

Almanya, 2018'e kadar İncirlik'te

Almanya, askerlerinin 2018'e kadar İncirlik'te kalmasına karar verdi.

Almanya Federal Meclisi’nde Almanya’nın İncirlik Üssü’ndeki askeri varlığına ilişkin bir oylama yapıldı. Meclis’te kabul edilen tezkereye göre, İncirlik’te görev yapan Alman askeri birliklerinin görev süresi 31 Aralık 2017 tarihine kadar uzatıldı.

Alınan karara göre, Almanya’nın en fazla bin 200 askeri personeli İncirlik’te görev yapabilecek.

Koalisyon ortakları Hristiyan Demokrat Birlik Partisi, Hristiyan Sosyal Birlik Partisi ve Sosyal Demokrat Parti milletvekilleri oylamada evet oyu kullandı.

Muhalefetteki Yeşiller Partisi ile Sol Parti milletvekilleri ise, Alman askerlerinin görev sürelerinin uzatılmasına karşı çıktı.

586 milletvekilinin katıldığı oylamada 139 milletvekili red, 445 milletvekili ise kabul oyu kullandı. Oylamada 2 milletvekili ise çekimser kaldı.

Öte yandan, Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier salı günü Türkiye'ye geleceğini açıkladı.

Alman Federal Meclisi'nde konuşan Steinmeier, Türkiye'yle yaşanan sorunlara rağmen diyaloğun devam ettirilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik müzakerelerinin askıya alınması önerilerine karşı çıkan Steinmeier, “Türkiye’nin Avrupa’ya bağlı kalmasına ihtiyacımız var” dedi.

ulusalkanal.com.tr

incirlik üssü almanya