Seçimde 182 bağımsız aday yarışacak

Seçimlerde 182 bağımsız aday yarışacak. Milletvekili genel seçimine bağımsız aday olarak girecek 182 kişi il seçim kurullarına başvurdu. Bağımsız adaylar arasında F tipi örgüte yakınlığı ile bilinen Hakan Şükür ile F tipi örgüt soruşturmalarında tutuklanan polisler de var.

Seçimde 182 bağımsız aday yarışacak

Siyasi partiler, genel seçimler için kesin aday listelerini YSK'ya teslim etti. Aynı zamanda bağımsız olarak seçime yarışına girecek 182 aday da il seçim kurullarına başvurdu.

Bağımsız adaylar arasında öne çıkan isimler var. AKP'den istifa eden ve F tipi örgüte yakınlığı ile bilinen eski fotbolcu Hakan Şükür, İstanbul 3. Bölgeden bağımsız milletvekili adaylığı için başvuruda bulundu.

F tipi örgütün emniyet ayağına yönelik opersayonlarda tutuklanan emniyet müdürleri de bağımsız aday olarak seçime giriyor. Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer ve tutuklanan müdürlerden Yakup Saygılı bağımsız aday olarak başvuru yaptı.

CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, kendi ismini seçim listesinde göremeyince partisinden istifa etmişti. Eryılmaz da seçim yarışına bağımsız olarak girecek isimlerden.

Tekirdağ bağımsız milletvekili adayı Erdem Karaman ise Romanlar'ın meclisteki sesi olmak istiyor. İlkokul mezunu olan Karaman, tek Roman aday olarak biliniyor.

ulusalkanal.com.tr