Tarım Bakanlığı "süt ineğini kesmeyin" talimatı verdi

Süt ineklerinin kesilmesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık “süt inekleri kesilmesin” talimatı verdi. Üretici ise yem fiyatının yüksek süt fiyatının düşük olması nedeniyle zor durumda. Çaresiz ineğini kesmek zorunda kalan üretici emeğinin karşılığını istiyor..

Tarım Bakanlığı "süt ineğini kesmeyin" talimatı verdi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı süt ineğini kesmek zorunda kalan üreticiye "kesmeyin" talimatı verdi. Bakanlık 81 ilin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine “süt inekleri kesilmesin" yazısı göndererek, kesimin yasaklanmasını istedi.

Üretici ise yem fiyatlarının yüksek süt fiyatının ise düşük olması karşısında caresiz. Tüm Süt Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yıldız, "süt fiyatları 10 aydır 80 kuruş. 1 lt süt ile 1 kg yem, 1 kg saman bile alınamamaktadır. "dedi.

Üreticinin zor durumda olduğunu vurğulayan, Yıldız, "bu konuda acil tedbir alınmalı" çağrısı yaptı. Yıldız'ın çözüm önerisi de "1 lt süt=1.5 kg yem alabilecek şekilde devlet tarafından belirlenmeli" şeklinde.

Yıldız, süt ve etin serbest piyasanın insafına bırakılmaması gerektiği görüşünde.

ulusalkanal.com.tr