DTCF'de bıçaklı saldırı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde PKK’ya yakın bir grup, TGB’lilerin de içerisinde bulunduğu Düşünce ve Edebiyat Topluluğu bünyesinde çalışma yapan öğrencilere bıçakla saldırdı. Saldırıyı püskürten öğrenciler, “Bizler okul yakmıyoruz, bilim üretiyoruz” diye tepki göstkerdi.

DTCF'de bıçaklı saldırı

Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde bir grup PKK’lı, TGB’lilerin de içerisinde bulunduğu Düşünce ve Edebiyat Topluluğu bünyesinde çalışma yapan öğrencilere bıçakla saldırdı. Öğrencilerin yanıtı “Bizler okul yakmıyoruz. Okullarda bilim üretiyoruz” oldu.

Olay, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi’nde PKK’yakın bir grubun Düşünce ve Edebiyat Topluluğu’nun afişlerini yırtmasıyla başladı..

TGB’lilerin de içerisinde olduğu Düşünce ve Edebiyat Topluluğu’na üye öğrenciler afişlerin yırtılmasına tepki gösterdi. Bunun üzerine PKK’lı grup bıçaklarla öğrencilere saldırdı.

Aralarında Nazım Hikmet ve Aşık Veysel’in fotoğraflarının da yer aldığı afişlere yapılan saldırıya fakülte öğrencileri anında yanıt verdi. Öğrenciler mücadelelerini sürdüreceklerini söylediler.

Yaşanan gerginliğin ardından Düşünce ve Edebiyat Topluluğu uyeleri “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “ “Türk-Kürt kardeştir PKK kalleştir” sloganlarını attı.

TGB Genel Başkan Yardımcısı Cemil Gözel yaşananları Ulusal Kanal’a değerlendirdi. PKK’nın öğrencilere dönük tehditlerini bertaraf edeceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr