Savcılıkta itiraf, mahkemede inkar

Cinsel istismardan tutuklanan Uşşaki tarikatı lideri, jandarma ve savcılıkta kabul ettiği telefon kayıtlarını mahkemede inkar etti. Sapkın Eyüp Fatih Şağban, kızın ailesinin kendisinden para istediğini de öne sürdü.

Savcılıkta itiraf, mahkemede inkar

İstismarcı tarikat lideri, savcıya itiraf ettiğini mahkemede inkar etti. Yetmedi, bir de kızın ailesini suçladı.

Uşşaki Tarikatı lideri Fatih Nurullah takma adlı Eyüp Fatih Şağban, 12 yaşındaki çocuğa cinsel saldırı suçlamasıyla tutuklanmıştı. Kamuoyunun gündemine oturan sapkın tarikatçının yargılaması ile yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Hürriyet’in haberine göre jandarma ve savcılık ifadelerinde Eyüp Fatih Şağban’a mağdurun babası F.A. ile yaptığı, medyaya da yansıyan telefon görüşmeleri soruldu. Şağban konuşmaları kabul etti. Tutuklanması istemiyle sevk edildiği hakimlikte ise hem konuşmaları hem de cinsel istismar iddiasını reddetti.

İfadesinde, “Aile benden para sızdırmaya çalışıyor, bana nikâhlamamı teklif ettiler. Ben de ‘Bu kız daha ufak, 18’ine gelsin düşünürüz’ dedim. Ama bu cümleyi neden kullandım bilmiyorum” dediği belirtildi.

Savcı, ses kayıtları ve diğer delillerin müşteki anne ve babanın beyanlarını doğrular nitelikte olduğunu kaydetti. Mağdur çocuğun beyanlarının ‘hayatın olağan akışına uygun’ olduğunu vurguladı. Halanın beyanlarının da ailenin anlatımlarıyla uyumlu olduğunu belirtti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, cinsel istismarcı tarikat lideri ile ilgili soruşturmayı geçen hafta tamamladı. Şağban hakkında 18 yıldan 55 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi. Uşşaki Tarikati Lideri 13 Kasım'da ilk kez hâkim karşısına çıkacak.

ulusal.com.tr

Uşşaki tarikatı