Fitoterapi eğitimi alan hekimler ruhsatlı ürünleri reçeteye yazabilecek

Bitkisel ürünler reçeteye giriyor. Sağlık Bakanlığı'nın eczanelerde satışına onay verdiği bitkisel ürünler artık reçetelere yazılabilecek. Fitoterapi eğitimi alan hekimler, ruhsatlı bitkisel ürünleri reçeteye yazabilecek.

Fitoterapi eğitimi alan hekimler ruhsatlı ürünleri reçeteye yazabilecek

Bitkisel ürünler reçeteye yazılabilecek. Fitoterapi eğitimi alan hekimler nar çekirdeği, çörek otu tohumu yağı, kekik ve defne yaprağı gibi ruhsatlı ürünleri reçete edebilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Hakkı Gürsöz Fitoterapi eğitiminin iki vakıf üniversitesinde verildiğini söyledi.

Gürsöz,"Hekimlerimiz bu eğitimi bitirdikten sonra elektronik reçete üzerinden hastaya, 'Sende hafif düzeyde kolesterol yüksekliği tespit ettim. Size kolesterol düşürücü olarak, çörek otu yağı yazabiliyorum' diyebilecek." dedi.

Fitoterapi eğitimlerini akademisyenlerin verdiğinin altını çizen Gürsöz, tıp, eczacılık ve ziraat fakültesindeki akademisyenlerin alanlarına göre hekimlere eğitim verdiklerini söyledi. Gürsöz hekimlerin, bitki karışımları üzerine de eğitim aldığını ifade etti.

Amaçların hastaya güvenilir ürün vermek olduğunu belirten Gürsöz, "İnternet sitelerinde "yüzde yüz bitkisel" ya da "yüzde yüz doğal" şeklindeki ürünlere karşı vatandaşların dikkatli olmalı" dedi.

ulusalkanal.com.tr