Fırat Kalkanı harekatında Türkiye'nin hedefi El Bab

Sınırını terör örgütü IŞİD’den temizleyen Türkiye’nin şimdiki hedefi terör örgütleri için kritik öneme sahip olan El Bab ilçesi. Fırat Kalkanı Operasyonu ile terörden temizlenen bölgelere El Bab’dan sonra YPG’nin kontrolünde olan Menbiç de eklenecek. Güvenlik kaynakları, Türkiye’nin hedefinin, Suriye’nin kuzeyindeki sınırın tamamının 2011 yılındaki demografik yapısına döndürmek olduğunu söyledi.

Fırat Kalkanı harekatında Türkiye'nin hedefi El Bab

Fırat Kalkanı operasyonu hızla devam edecek, önce El Bab ardından da Menbiç’e girilecek. Nihai hedef ise Suriye’nin kuzeyini 2011 yılındaki sınırlarına döndürmek.

Fırat Kalkanı Harekatı son hızla sürüyor. Türkiye ve onun desteklediği muhalifler IŞİD ve YPG’nin kontrol alanlarına doğru son sürat ilerliyor.

Harekatın şimdiki hedefi ise IŞİD’in kontrol ettiği Halep’in El Bab ilçesi.

Amerikan koridorunun tamamlanması ve YPG, IŞİD gibi terör örgütleri açısından son derece kritik olarak kabul edilen El Bab’a önümüzdeki günlerde operasyon yapılacağı öğrenildi.

Terör örgütü YPG’nin Amerikan desteğiyle operasyon yapmak istediği El Bab’a TSK'nın desteklediği muhaliflerin girmesi durumunda Türkiye'ye sınır ötesinden gelebilecek IŞİD saldırıları da bertaraf edilmiş olacak.

EL BAB'DAN SONRA NAMLULAR, MENBİÇ'E DOĞRULTULACAK

Ulusal Kanal’ın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, El Bab’dan sonra namlular YPG kontrolündeki Menbiç’e doğrultulacak.

Türkiye’nin operasyonları mümkün olduğu kadar hızlı yapmak istediğini söyleyen güvenlik kaynakları, olası bir ABD-Rusya anlaşmasında Türkiye’nin elinin güçlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Güvenlik kaynaklarına göre, Fırat Kalkanı Operasyonu'nun nihai hedefi ise Türkiye-Suriye sınırını tamamen terör örgütlerinden temizlemek. Önce Fırat’ın batısının kontrol edilmesinin önemli olduğunu belirten kaynak, Fırat’ın doğusunda da herhangi bir terör örgütü oluşumunun kabul edilmediğini söyledi. Kaynak, “Fırat’ın doğusuna operasyon yapılması gerekiyorsa, onu da yaparız” dedi.

Güvenlik kaynağı nihai hedefi ise, “Suriye’yi 2011 yılındaki demografik yapısına geri döndürmek” sözleriyle açıkladı.

Güvenlik kaynakları, operasyonun yapılmasındaki en önemli hamlenin Rusya ile yapılan anlaşma olduğunu da ifade etti.

Yapılan operasyonların Türkiye sınırında oluşturulmak istenen Amerikan koridorunu engellemek amaçlı olduğunu biliniyor. Türkiye’nin de bu konuda oldukça kararlı olduğu belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

Fırat Kalkanı el bab